Helyi közélet

2017.05.14. 19:26

A cigándi hagyomány kötelez

Cigánd - Kissé hűvös idő fogadta a látogatókat és a fellépőket a cigándi Bodrogközi Múzeumportán az idei Zöldágjárás című rendezvényen.

Cigánd - Kissé hűvös idő fogadta a látogatókat és a fellépőket a cigándi Bodrogközi Múzeumportán az idei Zöldágjárás című rendezvényen.

A borús idő ellenére szép számú vendégsereg gyűlt össze. A programon részt vett a budapesti Csodakút óvoda nevelőtestülete és cigándi születésű vezetője, Szűcsné Gál Etelka is.

Színes szalagok

Az ünneplők színes szalagokkal díszített ágakkal énekelve, táncolva vonultak végig a település utcáin.

A református gyülekezeti terem elé érve a néptáncos lányok Téglás Dezső citeramuzsikájára mutatták be a hagyományos zöldágjárást. A bemutató után Kristóf István református lelkész olvasott fel egy részt a Bibliából.

A Bodrogközi Múzeumporta színpadán felléptek Cigánd város amatőr művészeti csoportjai: a Cigándi Tündérkert Óvoda óvodásai, a Sarkantyús Néptáncegyüttes, a Cigándi Gyermek Néptánccsoport, a Csárdás Citerazenekar és Asszonykórus, a Nefelejts Kiskórus, a TriAngel Majorette Tánccsoport, a Sárospataki AMI Cigándi Tagozatának modern tánc csoportja, valamint Szabóné Horváth Eszter és Némethy Viktória.

A rendezvény időtartama alatt az idelátogatók megízlelhették a méltán „HÍR”-es cigándi apróbélest, népi játékokon játszhattak a gyerekek, „A Bodrogköz Tájmúzeumáért” Alapítvány önkénteseivel kézműves technikákat mutattak be. Az ETELE Hagyományőrző Lovas és Szabadidő Egyesület tagjaival pedig a bátrabbak lovagolhattak és íjászkodhattak is. A fellépő csoportokat Linkner Tamás jóvoltából finom gulyásleves várta.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában