Helyi közélet

2017.04.08. 14:36

Veszély

<em>Már a szülői értekezleten is téma volt a kék bálna, felhívta az osztályfőnök a figyelmet, hogy tudjunk róla, van ilyen, vigyázzunk a gyerekekre. Az állítólag sokakat öngyilkosságba kergető internetes játékról (kihívásról?) egyre több helyen hallani, sok szülő aggódik. De vajon van rá okuk? </em>Hajdu Mariann írása.

Már a szülői értekezleten is téma volt a kék bálna, felhívta az osztályfőnök a figyelmet, hogy tudjunk róla, van ilyen, vigyázzunk a gyerekekre. Az állítólag sokakat öngyilkosságba kergető internetes játékról (kihívásról?) egyre több helyen hallani, sok szülő aggódik. De vajon van rá okuk? Hajdu Mariann írása.

Kérdeztem a lányaimat, mondják, tele van a Facebook a kék bálnára utaló posztokkal, azaz a középiskolások is „képben vannak”. Beszédtéma is egymás között, hogy mi ez, milyen feladatokat kell az 50 nap alatt elvégeznie annak, aki belevág, és hogy mi az utolsó, rémisztő feladat. A lányok szerint nem használ a felhajtás, ami körülötte van, mert félő, többen akarják majd kipróbálni.

Én máshogy látom. Ha valamiről beszélünk, jobban tudunk védekezni ellene, jobban észrevesszük az intő jeleket, tudjuk, mit lépjünk és hová. Már ha valós ez a veszély. Mert mindenfélét olvasni. Van cikk, ami azt taglalja, városi legenda az egész kék bálna, a hatóságok sem találnak nyomukra, több másik cikk szerint egyébként sem lehet bárkit rávenni ilyen őrültségre. Hiszem, hogy így van, de jobb félni, mint megijedni. És bár ne lenne ezer más ok szorongani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában