Helyi közélet

2017.04.20. 11:40

Lipkovics Péter képei a City Art Galériában

Miskolc - A Téli Tárlaton elnyerte a City Hotel Miskolc különdíját, ennek keretében bemutatják képeit.

Miskolc - A Téli Tárlaton elnyerte a City Hotel Miskolc különdíját, ennek keretében bemutatják képeit.

Lipkovics Péter festőművész alkotásaiból nyílik kiállítás péntek délután 4 órakor a miskolci City Art Galériában.

A művész a tavaly decemberi XIII. Téli Tárlaton megkapta a City Hotel Miskolc különdíját, és ehhez kapcsolódóan megállapodott Tóth-Szabó Istvánnal, a City Art Galéria művészeti vezetőjével, hogy tavasszal bemutatják képeit a galériában. A művészeti vezető hangsúlyozta lapunknak: Lipkovics Péter új alkotásait láthatja a közönség a pénteken nyíló kiállításon. A művész korábban így vallott magáról:

„Lipkovics Péter vagyok, és amikor csak tehetem, alkotok. Ilyenkor domb vagyok és hegy vagyok, felhő vagyok és mennydörgés. Ilyenkor sámánként kitárom a szárnyam, s repülök, ha akarok. Vaskemény hegedű vagyok: húrjaim rezdülnek, csikorgok, zajdulok. Amikor alkotok: ragadozó vagyok, zsákmányt ejtek és zsákmánnyá válhatok. Egy megfeszített isten: az idők kezdete én vagyok.”

A pénteki kiállítást Hankó Vanda, a Helynekem kulturális központ ügyvezetője nyitja meg és Zsekov Éva Mónika hegedűművész is fellép.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában