Helyi közélet

2017.04.19. 17:15

Keresztúriak találkoznak, összemérik tudásukat

Sajókeresztúr - Háromnapos program várja a Keresztúr nevű települések diákjait – most Sajókeresztúron.

Sajókeresztúr - Háromnapos program várja a Keresztúr nevű települések diákjait – most Sajókeresztúron.

A Keresztúr Nevű Települések Szövetségének tanulmányi versenyét rendezik meg május 18. és 20-a között ez alkalommal Sajókeresztúrban, a résztvevőket a szervezők szerint gazdag program várja. Mint megtudtuk, a KNTSZ 2010 óta minden évben szervez tanulmányi versenyeket, amit először Erdélyben, Székelykeresztúron rendeztek meg, azóta minden évben más-más keresztúri település ad otthont ennek a diáktalálkozónak.

Az idén 19 külföldi és hazai település küldi el Sajóke­resztúrba háromfős diákcsapatát, egy-egy kísérőtanárral. A versenyen Miskolc nevezetességeivel ismerkednek meg a diákok, a Herman Ottó Múzeumban például a bronzkori emberek és a honfoglalás kori magyarság életét, szokásait mutatják be nekik. Pénteken a Diósgyőri várat látogatják meg, délután pedig számot adhatnak a gyerekek a versenyen a frissen tanultakból, amit a most indított KIP-módszerrel bonyolítanak le.

Programjaikat az Európai Unió és a KNTSZ szövetség támogatja.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában