Helyi közélet

2017.04.17. 15:23

Jó helyre, Terikéékhez került

Miskolc - Radicsné Bacsi Terézia és az unokák, Csaba, Jázmin, Kevin, Géza és Virág is kapott húsvéti csomagot.

Miskolc - Radicsné Bacsi Terézia és az unokák, Csaba, Jázmin, Kevin, Géza és Virág is kapott húsvéti csomagot.

A napokban Miskolcon a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete megkezdte annak a 180 nagy értékű élelmiszercsomagnak a kiosztását, amelyet a februári farsangi jótékonysági báljának bevételéből finanszíroz. A szatyorba bab, lencse, liszt, cukor, olaj, füstölt sonka és csokitojás került – mutatja kérésemre a Vöröskereszt munkatársa. Lesz helye? – kérdezem Radicsné Bacsi Teréziát, aki egy kislányt tol a babakocsiban.

Sakkozunk a beosztással, hogy mindenre teljen." Radicsné Bacsi Terézia

Öt unokát nevel

– Bizony lesz, öt unokát nevelek! – mondja. – Húsvétra nem jön senki, egyedül vagyunk a gyerekekkel. Hogy mégis miből élünk? Rokkantnyugdíjas vagyok, 28 ezer forint a nyugdíjam, míg a családi pótlék 85 ezer forint.

Ez mire elég? – vetem fel. Terike elmondja: garzonlakásban élnek, a lakbér 20 ezer forint, amire persze megy még a rezsi.

– Mindennap forog a mosógép, magas a villanyszámla, szóval sakkozunk a beosztással, hogy mindenre teljen – vázolja a helyzetet. – Kifizetek mindent és olcsóbb élelmiszereket, olcsóbb húsokat veszek. Abból oldjuk meg a levest, a pörköltet, a rántott húst, mikor mi olcsó a piacon. Hétköznap nem főzök, illetve keveset, akkor tea, pirítós, bundás kenyér, zsíros kenyér, megesznek mindent, nem válogatnak.

A ruházkodást turkálóból finanszírozzák, míg egy-kétszázforintos szerekből megoldják a tisztálkodást a gyerekekkel – derül ki kérdésemre.

– Az iskolában kapnak háromszori étkezést. A fiúk egyelőre nehezebben alkalmazkodnak, rossz családi körülmények között éltek, onnan vették ki őket, nekik még idő kell – árulja el Radicsné Bacsi Terézia.

Grubert Roland, a Magyar Vöröskereszt B.-A.-Z. Megyei Szervezetének igazgatója:

– Februárban rendeztünk egy jótékonysági bált, tavaly volt az első, ez volt a második, és az ebből származó bevételt húsvét előtt osztjuk szét tartós élelmiszerek formájában. Azt reméljük, hogy ez a csomag a következő egy-másfél hétben jelentős segítséget nyújt majd ezeknek a családoknak.

Egyre több az adományozó

Megtudjuk: a csomagokból 100-at osztottak, osztanak ki Miskolcon, a többi 80-at pedig a megye további pontjain kapják meg a rászorulók.

– Szerencsére egyre több adományozónk van, és sikerül megtalálnunk azokat a programokat, közösségi rendezvényeket, ahol még több embert, adományozót tudunk megszólítani annak érdekében, hogy támogassák a munkánkat – mondja Grubert Roland.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában