Helyi közélet

2017.04.30. 12:31

Házi készítésű portékák Zubogyon

Zubogy - Zubogyon várják a benyújtott pályázatok elbírálását, önerőből a kerékpáros turizmust kívánják fejleszteni.

Zubogy - Zubogyon várják a benyújtott pályázatok elbírálását, önerőből a kerékpáros turizmust kívánják fejleszteni.

Az elmúlt hét végén második alkalommal rendezték volna meg az „Invitáló” címet viselő kézműves találkozót és vásárt Zubogyon. A szélsőséges időjárási körülmények miatt azonban a szervezők nem kockáztattak, úgy döntöttek, hogy egy későbbi időpontban bonyolítják le az eseményt.

A gömöri k­­ézműves termékekre koncentrálunk­­­­." Pozsgai Viktor

– Elsősorban az előkészületeknél okozott nehézséget a nagy szél, az esőzés és az áprilishoz képest szokatlan hideg – mondta Pozsgai Viktor polgármester. – Aggodalomra azonban nincs ok, a tervek szerint május 13-án bepótolunk mindent, talán még egy kicsivel bővíteni is tudunk a tartalmon. Ezen a hagyományteremtő eseményen kimondottan a gömöri kézműves termékekre koncentrálunk, mézeskaláccsal és számos finomsággal várjuk a látogatókat. Kifejezetten házi készítésű portékák kerülnek a pultra, a „gagyira” nincs szükség ezen a rendezvényen.

Szebb közintézményeket

Pozsgai Viktor a falu mindennapjaival kapcsolatban megjegyezte: a pályázati időszak elején már nagyon várják a benyújtott projekttervek értékelését. A polgármester bízik abban, hogy az előttünk álló években lehetőségük nyílik a közintézmények felújítására.

– A hivatalra, a művelődési házra, az orvosi rendelőre, az iskolára és az óvodára is komoly összeget kellene fordítanunk, hogy a kor követelményeinek megfelelő állapotba kerüljön – folytatta Pozsgai Viktor. – Mindegyikre pályáztunk, bizakodva és reménykedve várjuk az eredményhirdetést. Emellett természetesen önerőből is igyekszünk néhány tervünket megvalósítani. Egy tájház létrehozását tervezzük a műemléktemplomunkkal szemben, valamint komoly lehetőséget látunk a kerékpáros turizmusban. Ebből a szempontból a gyönyörű környezeti adottságunkat még nem fedezték fel, ezért gondoltuk, fejlesztünk a bringázáshoz kapcsolódó infrastruktúrán. Van hozzá kapacitásunk, a közmunkaprogramnak köszönhetően az emberi állomány és az eszközök is rendelkezésre állnak. Vannak még egyéb elképzeléseink is, de ezekről akkor érdemes beszélni, ha lehetőség nyílik a megvalósításukra.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában