Helyi közélet

2017.04.27. 09:33

Hatalmas érdeklődés mellett rendezték meg a miskolci Állásbörzét

Miskolc - Félezer álláshellyel várták a cégek az Állásbörze látogatóit szerdán.

Miskolc - Félezer álláshellyel várták a cégek az Állásbörze látogatóit szerdán.

Azt, hogy mennyire nagy igény van a pár év kihagyás után újra megrendezett állásbörzére Miskolcon, a kiállítók és betöltésre kínált álláshelyek magas száma mellett már az is bizonyította, hogy a hivatalos megnyitó előtt nemcsak az ITC-székház melletti két parkolóban volt esélytelen megállni, de a környékbeliekben sem lehetett szabad helyet találni.

Miskolcon szeretnénk a párommal mind a ketten dolgozni. Rátkai Beáta

Javuló adatok

Odabent hömpölygött a tömeg és a színházteremben egy tűt sem lehetett leejteni a megnyitón, ahol Demeter Ervin megyei kormánymegbízott köszöntötte az érdeklődőket. Mint elhangzott, a foglalkoztatáspolitika területén a megyei kormányhivatal kiemelt célja a munkaerőpiaci kínálat és kereslet összehangolása, a kapcsolat erősítése a gazdasági szervezetekkel, a cégek munkaerőigényének gyors és hatékony kielégítése. A bővülő munkaerő-kereslet hatására pedig megyénkben is tapasztalható az álláskeresők számának csökkenése.

Folyamatos Miskolc felzárkózása, a munkahelyek bővülése, amelynek köszönhetően már Kelet-Magyarország településeinek a középmezőnyében található, és csupán egy-két lépésre van szükség, hogy az élmezőnybe kerüljön, mondta Kiss János, Miskolc alpolgármestere. Felhívta a figyelmet a kormányhivatal standjára és az önéletrajzírási lehetőségre is dr. Stiber Vivien, a Miskolci Járási Hivatal vezetője, egyben sikeres álláskeresést kívánt mindenkinek.

Önéletrajzíró műhellyel

A Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya és a Miskolci Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztálya által szervezett Állásbörzére hetvennél is több munkáltató ötszáznál is több állásajánlattal érkezett. Elsősorban középfokú szakmai végezettséggel rendelkezőket kerestek, de jó néhány cég kínált felsőfokú végzettségűek számára is munkát, illetve nagyobb létszámban operátori állást. Bár meghatározóan miskolci és a miskolci járás munkáltatóival találkozhattak az érdeklődők, de a megye egész területéről, így például Sárospatakról és Tiszaújvárosból, sőt a megyén kívülről is érkeztek munkáltatók. A kormányhivatal standjánál a munkáltatók és az álláskeresők is információkhoz juthattak a számukra nyújtható támogatásokról és szolgáltatásokról. Emellett önéletrajz­író műhely is működött, ahol szakemberek segítettek az önéletrajz nélkül érkezőknek annak elkészítésében.

Közösen böngészett a standok között Szovák Tamás és Imre Krisztián, mindketten rugalmas időbeosztású munkahelyet kerestek. Tamás valamilyen irodai, értékesítő munkát, mivel ez passzol az érdeklődési köréhez, illetve a tervezett gazdasági képzésnek az egyetemen. Krisztián egészségügyi szervezőnek tanul, így elsősorban szervező, turisztikai vagy HR jellegű irodai munkát keresett. Mint elmondták, sok lehetőséggel találkoztak és több helyen kérték az önéletrajzukat is.

Az egész családnak

Szigorúan „5/2-es”, egy műszakos álláslehetőséget keresett Kurucz Jánosné és Rátkai Beáta. Hozzátették azt is, hogy nemcsak maguknak, hanem a család több tagjának is körülnéztek és begyűjtötték az információkat, szórólapokat. Kurucz Jánosné ugyanis vidékről érkezett, és elsősorban irodai jellegű, adminisztratív munkát keresett, mivel ebben van gyakorlata. Ebből kevesebbet talált, mint a férfias szakmákból, vagy operátori munkából. Rátkai Beáta hozzátette: a párja külföldön dolgozott, de mivel kisgyermekük van, így Miskolcon szeretnének most már mind a ketten dolgozni, méghozzá úgy, hogy ne kelljen több műszakozni és a hétvégék szabadok legyenek. Az állásbörzén ilyen lehetőségeket is sikerült találniuk.

ÉM-HI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában