Helyi közélet

2017.04.18. 12:43

Mentőzik Mikóháza polgármestere

Mikóháza - Mikóháza polgármestere négy órában településvezető.

Mikóháza - Mikóháza polgármestere négy órában településvezető.

Gógh András, Mikóháza polgármestere hivatalosan négy órában látja el a polgármesteri teendőket, a maradék munkaidejében a sátoraljaújhelyi mentőállomás vezető mentőtisztje.

Azt szoktam mondani, most éppen két családom is van. Gógh András

Elég a négy óra

– A település előző polgármestere, aki a jó barátom, 16 éven keresztül vezette a falut – mondja Gógh András. – Már az utolsó ciklusában sem akarta vállalni az indulást, de akkor még sikerült rábeszélnünk. 2014-ben azonban azt mondta, elég volt, most már a mezőgazdasági vállalkozásával akar foglalkozni. Arra kért, vállaljam el a feladatot, ezért vállaltam az indulást. Azt azonban kikötöttem, csak félállásban vállalom a feladatot. Mikóháza egy valamivel több mint 500 lelkes település. Egy ilyen lélekszám nem indokolja, hogy a polgármester főállású legyen. Jó, időközben a hozzánk tartozó emberek száma négyezer fölé emelkedett, mert gesztorai vagyunk egy nyolc települést átölelő önkormányzati társulásnak és egy négy települést érintő intézményi társulásnak, így az ehhez tartozó feladatok is megsokasodtak. Szerencsére a járási hivatal sok terhet levesz a vállunkról, de így is akad feladat bőven. A hivatalban dolgozók azonban olyan alaposan dolgoznak, mindent úgy elő tudnak készíteni, hogy nekem elég ez a négy óra délelőttönként.

Gépészből mentőtiszt

A nagy „szerelem” azonban a mentőzés.

– Tavaly volt 25 éve, hogy a sátoraljaújhelyi mentőállomásra kerültem. Gépészként. Alulról kezdtem, elvégeztem az egészségügyi szakközépiskolát, az összes szükséges iskolát. Végigjártam a teljes ranglétrát, amíg végül vezető mentőtiszt lettem. Nagyon szeretem ezt a munkámat, amit soha nem szeretnék teljesen feladni, hiszen nincs annál jobb, mint segíteni az embereken, ha bajba kerülnek. Azt szoktam mondani, most éppen két családom is van. A nagyobbik „családom” Mikóháza, hiszen itt 560-an vagyunk, a kisebbik pedig az újhelyi mentőállomás, mert ott 44-en dolgozunk.

ÉM-BG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában