Helyi közélet

2017.04.17. 12:15

European Youth Forum 2017, avagy a földesisták Svájcban

Trogen - Milyen legyen Európa jövője? A földesisták is megvitatták, Svájcban.

Trogen - Milyen legyen Európa jövője? A földesisták is megvitatták, Svájcban.

Március végén a Földes Ferenc Gimnázium 18 tanulóval és 2 kísérőtanárral, Sebő Sára és dr. Ladányiné Varga Karolina tanárnőkkel képviselte Magyarországot az Európai Diáktalálkozón a svájci Trogenben.

Hazánkon kívül még hét ország: Lettország, Németország, Olaszország, Oroszország, Törökország, Ukrajna és természetesen Svájc küldött diákokat. Az egyes delegációk kisebb csoportokra osztva minden nap 2 workshopon vehettek részt. Itt Európa jövőjét vitatták meg, olyan kényes kérdéseket sem kikerülve, mint a migráció, az oktatás vagy a nemek közti egyenlőség. Persze munka mellett jutott idő a gyönyörködésre is. Ellátogattak a közeli városba, St. Gallenbe, s egy másik alkalommal felvonóval felmentek a 2500 m magas Säntis-csúcsra.

Arra a kérdésre, hogy mit tanultak egy hét alatt, többféle választ kaptam: konfliktuskezelést, elfogadást, kommunikációt, nyelveket. Egy dologban viszont egyetértettek: életük legnagyobb élménye volt, és ha lehet, mennek jövőre is.

- Kovács Zsófia, Földes Ferenc Gimnázium, 11.H -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában