Helyi közélet

2017.04.24. 15:11

Egy helyen találkozott a kereslet a kínálattal

Miskolc - A hétvégén első alkalommal rendezték meg a Miskolci Lakás- és Autóvásárt az ITC-székházban.

Miskolc - A hétvégén első alkalommal rendezték meg a Miskolci Lakás- és Autóvásárt az ITC-székházban.

A kilátogatók a két nap alatt testközelből látták az autómárkák modelljeit, tájékoztatást kaphattak az adataikról és választ a kérdéseikre. A székházban lévő standoknál pedig bemutatták az elkészült, kivitelezés alatt álló, vagy éppen tervezett lakásokat, lakóparkokat, a finanszírozással foglalkozó pénzintézetekkel pedig a lehetőségekről is lehetett egyeztetni.

Megpezsdült a lakáspiac, és van kereslet az új autókra is. Bihall Tamás

Van rá igény

A szombati megnyitón jelen volt Bihall Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, aki örömtelinek nevezte, hogy egy ilyen kiállításra van igény, és így megrendezésre kerülhetett.

– Ez azt jelenti, hogy jól, vagy legalább is jobban mennek a dolgok, mint korábban. Mindenki érzi, hogy megpezsdült a lakáspiac, és van kereslet az új autókra is, tehát a miskolciaknak van pénze és igénye arra, hogy vásároljanak – mondta.

A lakásépítésekhez kapcsolódva szólt arról is, hogy szakemberhiány van az építőiparban, a cégek kapacitása pedig nagyrészt lekötött 2017-re. Jövőre pedig továbbfokozódik ez a helyzet, hiszen 2018-ban már beérnek a pályázatok, így még több munka lesz az építőiparban. Gratulált a szervezőknek és kijelentette, hogy van igény a szakmai programokra épülő kiállításokra, a látogatóknak pedig azt kívánta, hogy jussanak sok információhoz, ami segíti őket a döntésben.

Az autókat nézegette családjával Bialkó Norbert, a kisfia már le is tette a voksot az egyik járgány mellett. Mint elmondta, a négykerekűek kapcsán szeretnének elsősorban információkhoz jutni nemcsak az autók, hanem a finanszírozási lehetőségek is érdeklik, ugyanis autóvásárlás előtt állnak. Ugyanakkor a lakásokat is nézegetik, mert, ha találnának egy jó lehetőséget, akkor egy nagyobb cserére rászánnák magukat.

Kíváncsiak a trendekre

Minden standot megnézett és begyűjtötte a prospektusokat Lipták András a párjával, bár nem szerepel a rövid távú terveik között a lakás- vagy autóvásárlás. De nagyon kíváncsiak a legújabb trendekre és lehetőségekre, egy kiemelkedő ajánlat esetén pedig lehet, hogy elcsábulnának.

A kiállítók mellett a szervezők szakmai előadásokkal is készültek, így például szombaton délután a helyi ingatlanpiaci sajátosságok közt segítettek eligazodni a szakértők, ezt követően pedig ahhoz kaphattak a résztvevők iránymutatást, miből, hogyan és milyen feltételekkel finanszírozható a lakásvásárlás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában