Helyi közélet

2017.04.08. 15:53

Büntetőper a bíróságon: Ki ölte meg a királynét?

Miskolc - Középiskolás diákok játszották el az egykori gyilkosság büntetőperét.

Miskolc - Középiskolás diákok játszották el az egykori gyilkosság büntetőperét.

A Miskolci Törvényszék elnöke, dr. Répássy Árpád a Nyitott Bíróság Program keretében perszimulációs versenyt hirdetett a Borsod-Abaúj-Zemplén megyében működő gimnáziumok és szakközépiskolák nappali tagozatán tanulmányokat folytató diákjai számára.

Ismeretbővítés volt a cél

A pályázat célja az volt, hogy a történelem és a jogi pálya iránt egyaránt érdeklődő diákok betekintést nyerjenek az igazságszolgáltatás munkájába, az igazságszolgáltatás szervezetét és működését megismerjék, alapvető jogi ismereteiket bővítsék, gyakorlati ismereteket szerezzenek.

Diákok a vádlottak padján

A Miskolci Törvényszék 127. tárgyalóterme miskolci és megyei diákokkal népesült be tegnap délelőtt. A versenyfeladat sem volt semmi, az Erzsébet királyné sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt indult büntetőeljárás tárgyalási szakának előadása. A tárgyaláson a büntetőeljárás szereplői közül a vádlott (Luigi Lucheni), az ügyész, a védő, a tanúk (Sztáray Irma grófnő és Aragona hercege), valamint az igazságügyi szakértők szerepét is a középiskolás diákok alakították, míg a bírói és ülnöki tevékenységet a Miskolci Törvényszék hivatásos bírái látták el.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában