Helyi közélet

2017.04.24. 15:33

Állandó kiállítás a feltárásból Szögligeten

Szögliget - Öt évig lesznek láthatóak Szögligeten a szádvári leletek.

Szögliget - Öt évig lesznek láthatóak Szögligeten a szádvári leletek.

Márciusban rendezte meg a Szádvárért Baráti Kör háromnapos Ostromnap elnevezésű rendezvényét a szádvári romoknál és Szögligeten, amelyen hagyományőrző csoportok és együttesek fellépésével, fáklyás felvonulással emlékeztek meg Szádvár 450 évvel ezelőtti ostromára. A program keretében nyitották meg azt az állandó kiállítást, amelyen az elmúlt évek ásatásainak, feltárásainak „kincseiből” tekinthetnek meg ízelítőt az érdeklődők.

– A Herman Ottó Múzeum közreműködésével a náluk lévő leletegyüttes egy része kerülhetett Szögligetre, ahol az önkormányzat épületének dísztermében állítottuk ki őket – mondja Üveges Attila, a település polgármestere.

Három vitrinbe kerültek a tárgyak, az ünnepélyes megnyitón pedig a résztvevők lelkesen keresték azokat, amelyeket ők találtak meg annak idején, hiszen a baráti kör évek óta önkénteskedik a romok körül.

– A tárlat jelzés, egyeztetés után megtekinthető nálunk, az elképzelések szerint évente frissül majd az anyag, hiszen a múzeumnak jóval nagyobb leletegyüttese van annál, mint ami ide került, illetve folyamatos a feltárás a jövőben is – tette hozzá a polgármester.

ÉM-HI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában