2017.04.18. 13:01
A nap receptje: spenóttal, sonkával töltött csirkemell
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Burgonyapürével tálalva válik igazán ellenállhatatlan főétellé.
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Burgonyapürével tálalva válik igazán ellenállhatatlan főétellé.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A csirkemelleket kinyitjuk és vékonyra klopfoljuk. Ráhelyezzük a szeletelt sonkát és a parajleveleket, majd szorosan feltekerjük. Légmentesen alufóliába csavarjuk és gyenge tűzön, bő, forró olajban 10–12 perc alatt megsütjük. A megtisztított burgonyát sós vízben puhára főzzük. A vajat megolvasztjuk, és a vékony szeletekre vágott fokhagymát aranybarnára pirítjuk. A megfőtt burgonyát leszűrjük, a fokhagymás vajjal és a tejjel burgonyapürét készítünk belőle. Az elkészült húsokat kicsomagoljuk, átlósan kettévágjuk és a burgonyapürével tálaljuk. A metélőhagymát apróra vágjuk, belekeverjük a tejfölbe, sózzuk, borsozzuk, és külön tálkában kínáljuk a hús mellé.
- Krajnyák Viktor, Miskolc -