Helyi közélet

2017.04.03. 14:09

A nap receptje: diós habos süti

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza, Tolcsva - Gyümölcslekvárral, ahogy azt a nagyi asztalán megszoktuk.

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza, Tolcsva - Gyümölcslekvárral, ahogy azt a nagyi asztalán megszoktuk.

Hozzávalók:

  • 0,5 kg liszt
  • 2 db tojássárgája
  • 1 dl olaj
  • 3 dl tej
  • 2 kanál cukor
  • 4 dkg élesztő
  • 1 csomag sütőpor
  • egy csipetnyi só
  • 30 dkg darált dió
  • 2 dl gyümölcslekvár
  • vaníliacukor
  • Elkészítés:

    Egy tálban elkeverjük a lisztet, a sót és a tojássárgáját. Az olajat a tejet és a cukrot egy lábasban meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, elkeverjük, majd hozzáadjuk a sütőport és felfuttatjuk. Hozzáöntjük a tálban lévő anyaghoz, és csomómentesre összedolgozzuk. A megkelt tésztát a tepsiben egyenletesen elsimítjuk, gyümölcslekvárral megkenjük, majd rátesszük a diótölteléket. Előmelegített sütőbe tesszük.

    Töltelék: a darált diót összekeverjük 15 dkg porcukorral. 3 tojásfehérjéből és vaníliacukorból habot verünk, majd finoman összekeverjük a dióval.

    - Peremiczki Lászlóné, Tolcsva -

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában