2017.04.03. 14:09
A nap receptje: diós habos süti
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza, Tolcsva - Gyümölcslekvárral, ahogy azt a nagyi asztalán megszoktuk.
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza, Tolcsva - Gyümölcslekvárral, ahogy azt a nagyi asztalán megszoktuk.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Egy tálban elkeverjük a lisztet, a sót és a tojássárgáját. Az olajat a tejet és a cukrot egy lábasban meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, elkeverjük, majd hozzáadjuk a sütőport és felfuttatjuk. Hozzáöntjük a tálban lévő anyaghoz, és csomómentesre összedolgozzuk. A megkelt tésztát a tepsiben egyenletesen elsimítjuk, gyümölcslekvárral megkenjük, majd rátesszük a diótölteléket. Előmelegített sütőbe tesszük.
Töltelék: a darált diót összekeverjük 15 dkg porcukorral. 3 tojásfehérjéből és vaníliacukorból habot verünk, majd finoman összekeverjük a dióval.
- Peremiczki Lászlóné, Tolcsva -