Helyi közélet

2017.03.11. 09:18

Víz nélkül maradtak a Szarkahegyen

Miskolc - Bekövetkezett, amitől a szarkahegyiek féltek, nem jön víz a csapból. Az ott élők pert fontolgatnak.

Miskolc - Bekövetkezett, amitől a szarkahegyiek féltek, nem jön víz a csapból. Az ott élők pert fontolgatnak.

Március 9-én reggel a MIVÍZ Kft. szűkítőt rakott be a csatornarendszerbe, ezt követően csütörtöktől nem jön víz a csapból – jelezte lapunknak a szarkahegyi Kékacél Egyesület elnöke, Völgyesi Annamária. Mint arról már korábban beszámoltunk, a területen az egyesület működteti a vízhálózatot, és ezen keresztül fizetik a vízszámlát a tulajdonosok. A Szarkahegyen élők a közelmúltban kérték lapunk segítségét, mert attól tartottak, a MIVÍZ felé való tartozásuk miatt a szolgáltató korlátozza az ellátást. A tartozásuk nem kevés, közel 20 millió forint, de az egyesület szerint ezt az összeget leginkább a vízóralopások, illegális bekötések, vízelfolyások miatt sikerült felhalmozniuk. Az egyesület elnöke korábban azt nyilatkozta, a vízszolgáltató partner abban, hogy megoldást találjanak a kialakult helyzetre.

A helyzet azonban úgy tűnik, azóta jelentősen változott. Pénteken már erról számolt be Völgyesi Annamária: „Senki sem tudott vizet venni, a MIVÍZ Kft. a minimális szolgáltatást sem teljesíti. A vízszolgáltató szerint ők már nem kompetensek az ügyben, azt mondták, részletfizetésről a Miskolc Holdinggal kellene tárgyalnom, de ott nem kapok időpontot az egyeztetésre. Jön a hétvége, az embereknek egyáltalán nincs vizük, nem lehet mosakodni, főzni, van, akik fűteni sem tudnak, a gyerekek fűtés nélkül vannak.”

– Befizettünk 218 ezer forintot, és még igyekszünk ugyanennyit, hogy az előző 466 ezer forintos csekket rendezzük – folytatta az elnök.

Nem 20 millió?

Az elnök szerint a Kék­acél Egyesület tartozásából körülbelül kétmillió forint már elévült, tehát az adósságuk közel sem 20 millió forint. „Legalább 7 millió forint kárt az újonnan beköltözők hanyagsága és nemtörődömsége okozott. Ezenkívül közel 500 ezer forint halmozódott fel abból, hogy a vízórákat ellopták, és ennek következtében mindenhol ömlött a víz. Meggyőződésem, a vízórák eltulajdonításában az önkormányzatnak is van felelőssége, hiszen csapnivaló a közbiztonság ezen a városrészen. A nyomortelepek felszámolását követően az ott élők a külterületekre, többek közt a Szarkahegyre költöztek, és már itt is mindent letaroltak. Ezért akár pert is készek vagyunk indítani a miskolci önkormányzat ellen, mert az évtizedek alatt gyűjtött vagyonunkat a nyomortelepekről ideköltözők folyamatosan tönkreteszik, lelakják” – fogalmazott az elnök.

Még nincs válasz

Szerettük volna megkérdezni az ügyben a MIVÍZ Kft.-t és a Miskolc Holding Zrt.-t is, de eddig még nem kaptunk választ.

ÉM-NSZR


Fizetnek, hogy legyen víz a Szarkahegyen

Miskolc - Közel 20 millió forintos vízszámlatartozása van a Kékacél Egyesületnek, de megvan a fizetési hajlandóság.

 

A Szarkahegyen félnek, hogy víz nélkül maradnak

Miskolc - Közel 20 millió forintos tartozása van a MIVÍZ felé a Kékacél Egyesületnek, amely több mint 300 családot tömörít a Szarkahegyen. Az ott élők rettegnek, ha elveszik a vizüket, a gyerekeiket is elveszíthetik.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában