Helyi közélet

2017.03.29. 09:31

Vitézlő teljesítménytúra: idén már tizenkettedszer

Szendrő - A résztvevők tartalmas szabadidős programon vehetnek majd részt.

Szendrő - A résztvevők tartalmas szabadidős programon vehetnek majd részt.

A Szendrői Természetjáró Szakosztály a korábbi évekhez hasonlóan idén is várja a kirándulni, sportolni vágyó természetjárókat a hagyományos rendezvényére április 21–22–23-án.

Szendrőn nagy ünnep a túra hétvégéje, hiszen ilyenkor nagyjából ezerötszáz turista keresi fel a Bódva-völgyi kisvárost, hogy erőnlétének és érdeklődésének megfelelő tartalmas szabadidős programon vehessen részt. A „választék” a korábbi évekhez hasonlóan szerteágazó, a gyalogosok 10, 15, 25, 35 és 50 kilométeres tá­vokból válogathatnak, a kerékpárosok 50, 80 és idén először 100 kilométeres távon nevezhetnek, s aki az extrém dolgokat kedveli, az a kombinált távon is elindulhat, melyen 23 kilométer gyaloglás mellett egy 3 kilométeres vízi távot kell teljesíteni a festő környezetben lévő Rakaczai-víztározón a szervezők által biztosított kenuval. A gyalogos távokat – akik nagyon nem bírnak erejükkel – futva is teljesíthetik.

Nem csak sport

Az idei már a tizenkettedik Vitézlő lesz, s ahogy azt a rendszeres teljesítők megszokhatták már, pénteken érdemes Szendrőbe utazni, ugyanis a „nulladik” napon pincejáró túrára nevezhetnek a kirándulók, melynek keretén belül a város különböző nevezetességeit kell felkeresni, ahol helyi gasztronómiai termékeket lehet kóstolni. A túra másnapján – vasárnap – pedig a tágabb környék látnivalóit – Edelényi Kastélysziget, Baradla-barlang – lehet kedvezményesen megtekinteni. Újítás, hogy idén az Olimpiai Ötpróba országos rendezvénysorozat egyik állomáspontja lesz a Vitézlő, így a megszokottnál is több érdekesség várja majd a résztvevőket, ráadásul egy kormányrendeletnek köszönhetően a résztvevők további kedvezményekben is részesülhetnek. Érdemes tehát a túra időpontját előre bejegyezni a naptárunkba, április 21–22–23-án mindenkit szeretettel várnak a szervezők a XII. Vitézlő teljesítménytúrára.

Bővebb információért, naprakész hírekért látogassák meg a szakosztály honlapját.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában