Helyi közélet

2017.03.31. 10:13

Tállai András: „Adottak a fejlődésünk feltételei”

Miskolc - A tartós gazdasági növekedé­­s feltételeinek megteremtésén dolgozi­k a kormány.

Miskolc - A tartós gazdasági növekedé­­s feltételeinek megteremtésén dolgozi­k a kormány.

Tállai András szerint a kormány következetes gazdaságpolitikájával megteremtette annak a lehetőségét, hogy hosszú távon stabil, évi 4 százalékos fejlődési pályára álljon Magyarország gazdasága. A nemzetgazdasági miniszter helyettese a megyei iparkamara küldöttgyűlésén az idei esztendő gazdasági kilátásairól tartott előadást.

A fordulat éve

Mint elmondta, a kormányváltáskor megkezdett új gazdaságpolitika révén 2013-ban állt be a fordulat, és azóta már minden tekintetben növekedési pályán van a magyar gazdaság. Csökken az infláció, rekordon áll a hazai foglalkoztatottság, és ugyancsak csökken az államadósság GDP-hez vonatkoztatott mértéke.

Mindezek eredményeként már a vezető minősítő intézetek mindegyike befektetésre ajánlott kategóriába sorolta be az országot. A szakpolitikus jelezte, hogy a pénzpiac már ezt megelőzően megadta a bizalmat Magyarország számára.

Növelni a versenyképességet

Tállai András szerint az egyik leglátványosabb és a lakosság számára legkézzelfoghatóbb változás a foglalkoztatottságban állt be, amely már eléri a 64,4 százalékot, míg a munkanélküliség mértéke 11,6 százalékról 4,3 százalékra csökkent, ami európai mértékkel mérve is példaértékű.

Elmondta továbbá, hogy a kormányzat legfontosabb feladatának a gazdasági versenyképesség gyarapodását tartja. Ennek eleme – mások mellett – a cégalapítás és az ezzel kapcsolatos bürokrácia egyszerűsítése és az adózás megreformálása.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában