Helyi közélet

2017.03.15. 11:18

Recept: Mézes-mustáros csirkemell

Mezőcsát - Nagyon szeret sütni-főzni, azért mert „hálás a közönség”.

Mezőcsát - Nagyon szeret sütni-főzni, azért mert „hálás a közönség”.

Dayka Viktória nagyon szeret sütni-főzni, azért mert „hálás a közönség”, amit ez esetben barátja és szülei jelentenek. A mézes-mustáros csirkemellet saját szájíze szerint készíti. Hozzávalók: 1 db csirkemellfilé, 3 csapott ek finomliszt, 2 ek olívaolaj, 2.5 dl víz, 0.5 teáskanál csípős fűszerpaprika, 1 kávéskanál só, 1 kávéskanál fokhagymapor, 4 ek méz, 4 ek mustár.

A rizshez: 2 bögre rizs,5 dkg mazsola, 1 tk curry, 2 ek ét­olaj, ízlés szerint só

Elkészítése: A csirkemell­filét csíkokra kell felvágni. Lisztben megforgatni, és olajon szép pirosra megpirítani. 2-2,5dl vízzel felönteni, bors, só, pirospaprika, fokhagyma(por), ízlés szerint kicsit chili is mehet rá – ezt alaposan elkeverni. Amikor elkezd sűrűsödni, illetve megpuhult a hús, mehet rá a méz és mustár. Ízlés szerinti arányban, én szoktam rá tenni 2 evőkanál mézet is és fél evőkanál mustárt – jelzi a háziasszony. Ezzel még pár percig főzni és kész. A rizst egy kuktában, olajon megfuttatom, majd felöntöm dupla mennyiségű forró vízzel. Beleteszem a mazsolát, curry-t, sózom, elkeverem és lezárom a kukta fedelét. Az első fütyüléskor elzárom a tüzet alatta és megvárom, amíg elengedi az összes gőzt. Ekkor leveszem a fedelét, elkeverem és tálalom – ismerteti a háziasszony.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában