Helyi közélet

2017.03.22. 12:28

Miskolcon megtaláltuk a kedvenc osztályunkat

Miskolc - Az NLCafé az ország kedvenc általános iskolai osztályát keresi: a miskolci Vörösmarty versenyben van!

Miskolc - Az NLCafé az ország kedvenc általános iskolai osztályát keresi: a miskolci Vörösmarty versenyben van!

Áron anyukája találta a felhívást a Nők Lapja Cafén, és úgy gondoltuk, hogy a mi osztályunk annyira különleges, hogy lehet esélyünk arra, hogy bekerüljünk az első tízbe – néz büszkén körbe Balga Tiborné, a miskolci Vörösmarty Katolikus Általános Iskola 4/b-s osztályfőnöke. – Elkezdtünk gondolkodni, hogy melyek azok a dolgok, amiket leírhatnánk, hogy miért különleges a mi osztályunk. Írtunk mindebből egy jelentkezést, összefoglaltuk mindezt. Elküldtük, beneveztünk és jött a hír, hogy sikerült bekerülnünk az első 10 közé. Nagy volt az öröm, de ekkor kezdődtek igazán az izgalmak!

Már nyertünk azzal, hogy más is megismerhette ezt az osztályt. Balga Tiborné

– Nagyon szuper lenne megnyerni, ám úgy érezzük a gyerekekkel, hogy már nyertünk azzal, hogy más is megismerhette ezt az osztályt – véli a pedagógus. – Ha nyernénk? Több minden megfordult a gyerekek fejében, például Erdély is, ahol a fiúk ugyan már voltak, ám a lányok még nem. Az iskola büszke ránk, aminek nagyon örülünk. Ez a verseny iskolánk jó hírét viszi, másrészt biztos, hogy nem csak ez az egy osztály ilyen, de nálunk valahogy sok olyan gyerek és szülő került össze, hogy így együtt egy nagyon jó kis csapatot alkotnak. Sok mindent tudunk azért tenni, hogy a gyerekek itt töltött évei boldogok legyenek. Katolikus iskola vagyunk, fontos, hogy figyeljünk egymásra. A gyerekek ne csak hallgassák, vagy tudjanak a jóról, hanem meg is éljék azt. Úgy is cselekedjenek és tegyenek. Segítsék és tiszteljék egymást.

Kemények

„Na, ki játszik bekket?” – kérdezem a fiúkat, hiszen a srácok jégkorongoznak, a lányok műkoriznak. Mura Milán is jelentkezik. „Azért szeretek jégkorongozni, mert kemény sport” – mondja. „Az osztályban pedig mindenki kedves egymással.” Ladik Petra arról beszél, hogy szinkronkorcsolya-verseny volt Budapesten, amit közvetített a tv, így az osztálytársak is látták. „Sajnálnám, ha szétszéledne az osztály” – teszi hozzá.

Mihalkó Sándor az osztály Face­book-csoportjáról beszél: „Svéda Lili, Petra meg Áron fel szokták tenni a házit, ha valaki beteg, így ők is betudják pótolni.”

Majd mindenki jelentkezik, cikázok a padsorok között: „Amikor valaki kórházba kerül, rajzolunk és üzenünk neki” – árulja el Kiss Patrik. „Mindig segítünk egymásnak a felmérők előtt” – ezt már Szmirnov Grigorij mondja.

Zabos Lili 5 éve jégkorcsolyázik, Kazincbarcikán kezdte, nemrég volt felvételizni a Jezsuita gimnáziumba.

Egyébként a gyerekek délelőtt tanulnak, délután edzenek. Svéda Lili is, akitől megtudom: van egy kis könyvtáruk, így ha valaki elolvas egy könyvet, azt ajánlja az osztálynak.

„Cukrászversenyen megkaptuk a tortát, majd esküvőset játszottunk” – lepődtünk meg Szőnyi-Paszternák Boriszon. „Vicces volt.”

A 10 éves Nagy Dávid az első padban nem szeret ugyan ülni, ám örömmel mesélt arról az erdélyi hokitáborról, amely szerinte igazi csapattá formálta őket.

„Ha szomorú valaki, akkor majdnem az egész osztály odamegy megvigasztalni” – tudom meg Batári Cintiától.

Besenyei Áron: „Szatmári Péteréknél voltunk, szalmabálákról ugráltunk, megnéztük a traktort is.” Egy másik 4/b-s, Krausz Márton is felteszi a kezét: „Kati néni kitalált egy tök jó koreográfiát a farsangra, nagyon jó volt.”

– Apa szervezett egy osztálykirándulást, ahol denevéreket néztünk – fogalmaz Boldogh Boróka, majd hátramegyek Matusz Dominikához: „Egy ideig hokisuliba is jártam, de ide jelentkeztem korizni. Nagyon jó érzés itt lenni! Szeretem az osztályt, Kati nénit, nem tudom, mi lesz jövőre nélküle.

Svéda Lili: „Az ültetést is megoldottuk, hogy mindenkinek jó legyen.”

„Attól, hogy sportolunk, a tanulást nem hanyagoljuk el” – mondja Kardinál Brenda, majd Balga Tiborné osztályfőnök hozzáteszi: „A tanulás és sport kiegészíti egymást.”

Közben újabb jelentkezők, megyek Juszku Gergelyhez. Ő születésnapokról beszél, és arról: mindig rászánnak egy órát az aktuális szülinaposra.

A 4/b-nek ráadásul saját időkapszulája van – derül ki Török Adél szavaiból: „Kinyitjuk majd év végén, meglátjuk, mi teljesült a szeptemberi fogadalmakból.”

Szavazzunk a 4/b-sekre!

Az NLCafé az ország kedvenc általános iskolai osztályát keresi hetek óta. A felhívásra több mint száz osztály jelentkezett, közülük választották ki azt a tízet, amely esélyes arra, hogy elnyerje a címet és a hozzá tartozó pénznyereményt egy osztálykirándulásra.

A versenyzők között szerepelnek a miskolci Vörösmarty Katolikus Általános Iskola 4/b-sei is. A győztes osztály 250 ezer forintos osztálykirándulási támogatást kap, a miskolci diákok pillanatnyilag az ötödik helyen állnak. A szavazás az nlcafe.hu-n március 24-én, pénteken zárul.


Miskolci lehet az ország kedvenc általános iskolai osztálya

Miskolc - Az NLCafé az ország kedvenc általános iskolai osztályát keresi. A felhívásra több mint száz osztály jelentkezett, közülük választották ki azt a tízet, amely esélyes arra, hogy elnyerje a címet és a hozzá tartozó pénznyereményt egy osztálykirándulásra. A versenyzők között szerepelnek a miskolci Vörösmarty Katolikus Általános Iskola 4/b-sei is.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában