Helyi közélet

2017.03.01. 14:27

Közel hetven települést képviselnek

Putnok - A Nyugat-Borsodi Területfejlesztési Nonprofit Kft. az önkormányzatok által benyújtott uniós projekteket koordinálja.

Putnok - A Nyugat-Borsodi Területfejlesztési Nonprofit Kft. az önkormányzatok által benyújtott uniós projekteket koordinálja.

Száz százalékban önkormányzati tulajdonú alapítás mellett hozták létre a Nyugat-Borsodi Területfejlesztési Nonprofit Kft.-t, amelynek az a legfontosabb feladata, hogy az előttünk álló uniós fejlesztési ciklusban képviselje, menedzselje a települések által benyújtott pályázatokat.

Szinte valamennyi fejlesztési irányban vannak beadva pályázatok. dr. Bárdosné Dudás Viktória

Első körben Putnok, Borsodnádasd és Szendrő gondolkodott a cég alapításában, később aztán további falvak, községek társultak, így jelenleg 69 települést képvisel a társaság. A székhelyük Putnokon található, és már alig várják a benyújtott projektek elbírálását.

Önkormányzati tulajdon

– Másfél évvel ezelőtt alakultunk meg a három említett város jóvoltából, azóta viszont a tulajdonosi kör alaposan kibővült – fogalmazott dr. Bárdosné Dudás Viktória ügyvezető. – A legfontosabb feladatunk a Területi Operatív Programban megvalósuló pályázatok előkészítése, koordinálása, és a projektmenedzsment lebonyolítása. A kis településeken dolgozóknak igyekszünk mindenben segítséget nyújtani, hiszen ebből a szempontból ők nincsenek, és nem is lehetnek kellő mértékben felkészülve. Elsősorban ezért döntöttek úgy az önkormányzatok, hogy létrehozzák ezt a szervezetet.

Dr. Bárdosné Dudás Viktória hozzátette: komoly és összetett feladatot vállaltak magukra, ami a területét tekintve is nagy kihívást rejt magában. Jószerivel Borsodnádasdtól egészen Tornanádaskáig indulnak majd a projektek, amelyek a cég hatáskörébe tartoznak majd.

Hetek, hónapok

– Szinte valamennyi fejlesztési irányban vannak beadva pályázatok – folytatta a társaság ügyvezetője. – Az iparterületek hasznosítására vonatkozó projektek mellett az orvosi rendelők, az óvoda, bölcsőde felújítások is szerepelnek a megvalósítandó ötletek között, de kerékpárutak építésére és turisztikai fejlesztésekre is várnak támogatást az önkormányzatok. Most már nagyon várjuk a döntéseket, utána pedig azonnal indulnak a fejlesztések. Ebből a szempontból nincs bővebb információnk, de hetek, esetleg néhány hónap múlva indul a nagyüzem. Egyelőre velem együtt hét kollégával dolgozunk, de a projektek indulása után jelentős létszámemelésre lesz szükség, hogy felelősségteljesen el tudjuk látni az általunk vállalt feladatokat.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában