Helyi közélet

2017.03.24. 12:14

Kicsik és nagyok vitték el tudásukat a tiszaszederkényi Ki mit tud?-ra

Hejőbába, Tiszaszederkény - Tizennyolc produkció és huszonkilenc kiállító mérette meg magát a tiszaszederkényi Ki mit tud?-on.

Hejőbába, Tiszaszederkény - Tizennyolc produkció és huszonkilenc kiállító mérette meg magát a tiszaszederkényi Ki mit tud?-on.

A tiszaszederkényi Kult Galériában lévő paravánokon keresztszemes hímzéseket, festményeket, grafikákat állítottak ki. A tárlókban babák, virágok, dísztárgyak sorakoztak. Mindegyik különböző technikával készült. Vannak olyan alkotók, akik kikapcsolódásként origamit vagy hímzést készítenek. A legtöbbjük nyugdíjasként, hasznos időtöltésként jár a különböző kézműves összejövetelekre.

Kézműves remekek

Simon Lászlóné Hejőbábáról érkezett Tiszaszederkénybe. Januártól a Guzsalyas Díszítőművészeti Szakkör tagja. Korábban Emődre járt egy hasonló csoportba.

„Most először hoztam ide, Szederkénybe kiállítási tárgyakat. Frivolitással készült karácsonyi díszeket, illetve harisnyavirágokat készítettem. A frivolitást tűvel készítem, és ha elkészülnek, akkor cukorsziruppal, a terítőket pedig kukoricakeményítővel keményítem. Így nem rogynak össze, hanem szép tartásuk lesz. A harisnyavirágokkal egy kiállításon ismerkedtem meg. Nagyon megtetszett, és amikor hazamentem, az interneten rákerestem. Kipróbáltam és azóta vadászom a színes harisnyákat a boltokban, hogy minél színesebb és sokféle virágot tudjak készíteni. Most ibolyát és orchideát hoztam.

Kedvenc dalával

Vincze Klaudia szabadidejében amatőr színjátszó csoportban játszik, így nem idegen számára a színpad. Most azonban egyedül állt a közönség elé, és az egyik kedvenc dalát énekelte el. „Melody Gardot egyik dalát hoztam – mondja. – Kicsit dzsesszes ez a nóta. Nagyon közel áll hozzám ez a stílus, ebben érzem otthon magam”. A zsűrinek nem volt könnyű dolga a produkciók láttán.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában