Helyi közélet

2017.03.30. 12:29

Hell 23. Miskolc Rally - Remek idei szezonnyitóra számítanak

Miskolc - Pénteken a Népkertben mutatkozik be a Hell 23. Miskolc Rallye mezőny­­e.

Miskolc - Pénteken a Népkertben mutatkozik be a Hell 23. Miskolc Rallye mezőny­­e.

Az előttünk álló hétvégén a Hell 23. Miskolc Rallye-val megkezdődik az idei bajnokság. Az aszfaltos futam mind versenyzői, mind nézői részről komoly érdeklődés mellett zajlik majd le. Pénteken délután öt órára a népkerti salakmotor-stadionba várják az érdeklődőket, ahol – egy év kihagyás után – a hagyományos prológ vezeti fel az eseményt. Szombaton két pályán összesen hat, míg vasárnap újabb három helyszínen, nyolc gyorsasági vár az ORB mezőnyére, ezután a Szikszón újonnan átadott benzinkútnál tartják az ünnepélyes díjkiosztó ünnepséget.

A bajnokságnál a gazdasági oldalt is meg kellett vizsgálnunk." Berényi Ákos

Nyolcról hétre

A tavalyi esztendőben nyolc futamból állt a hazai pontvadászat, idén viszont eggyel kevesebb verseny alapján hirdetnek bajnokot.

– Elsősorban azért csökkent a rendezvények száma, mert a versenyzőktől sok visszajelzést kaptunk, hogy sokak számára anyagi oldalról rendkívül megerőltető. Azzal nem volt probléma, hogy a pilótáink és a navigátoraink ne szeretnének autóban ülni, de a fenntartható bajnokságnál a gazdasági oldalt is meg kellett vizsgálnunk – árulta el a programmal kapcsolatban Berényi Ákos raliszakág-vezető. – Ugyancsak kérés volt, hogy lehetőség szerint tartsuk itthon a futamokat, ezért maradt ki a programból Kassa, és idén a szlovákokkal rendezett másik rendezvényünk, az egri hétvége is hiányzik a versenynaptárból.

A Hell 23. Miskolc Rallye így eggyel előrelépett a sorban, az aszfaltos borsodi száguldással kezdődik a sorozat, ami még nagyobb figyelmet, médiaérdeklődést irányít a városra, valamint a megyére. Berényi Ákos szerint nagyon fontos, hogy a szakmai szempontok mellett a rendező városok is a rali mellett állnak, az önkormányzatok anyagi és egyéb segítsége sokat jelent a futamok számára.

Jó pályák, komoly kihívás

– Nincs kétségem afelől, hogy Miskolc és a verseny útvonalán található települések remek házigazdái lesznek az év első bajnoki futamának – folytatta a szakágvezető. – A bejárás alkalmával arról is meggyőződhettünk, hogy a versenyzők számára is komoly kihívás lesz a hétvégi szakaszok teljesítése. Ebből a szempontból a rendező mindig nehéz helyzetben van, hiszen mindenki várja az új pályákat, az új helyszíneket. Ezek a lehetőségek ugyan erősen behatároltak, de Miskolcon ismét lesz újítás. A régen használt kánói szakasz újfent rákerült arra az „étlapra”, ami egyébként erős volt. A bükkszentkereszti vagy a mályinkai szakasz legendás ralipályáknak számítanak, így összességében egy kiváló hétvége vár a csapatokra és a szurkolókra egyaránt.

Berényi Ákos hozzátette: bízik benne, hogy a pénteki prológra is több ezren látogatnak ki, hiszen a salakos körverseny hangulata egyedülálló, idén pedig európai szinten is roppant erős mezőny áll össze hazánkban. A Hell 23. Miskolc Rallye-n nem kevesebb mint tizenhat darab R5-ös autó áll rajthoz, de a kisebb kategóriákban, és a Rallye­2-es bajnokságban is hatalmas csata várható a dobogós helyezésekért.

ÉM-ME


Hétvégi belépők

A Hell 23. Miskolc Rallye prológján már megválthatóak az egész hétvégére érvényes belépőjegyek, 3000 forintos egységáron. A magyar ralibajnokság nyitófordulójának eseményeit a 12 éven aluli gyermekek díjtalanul tekinthetik meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában