Helyi közélet

2017.03.21. 10:23

Három borsodi polgármester az Új Kezdet párt vezetőségében

Budapest, Miskolc - Május 8-án Miskolcon az oktatási rendszer megújításáról tartja első szakmai konferenciáját az új párt.

Budapest, Miskolc - Május 8-án Miskolcon az oktatási rendszer megújításáról tartja első szakmai konferenciáját az új párt.

A napokban párttá alakult, jobbközép irányultságú Új Kezdet össznemzeti mozgalommá kíván válni. Célja kormányzati alternatívát nyújtva a nemzeti minimumot jelentő tizenkét pontjának végrehajtása. Ezt Gémesi György, Gödöllő polgármestere, a párt elnöke jelentette be.

Alelnök, választmányi elnök

A párt szombaton bemutatott vezetői valamennyien kistelepülési polgármesterek, akiknek – mint hangsúlyozták – elegük van az Orbán-kormány önkormányzat-ellenes politikájából, a magyar vidék leszakadásából és a túlzott centralizáció bénító hatásából, a túlélésükért küzdő, egyre szegényedő tömegek semmibe vételéből. „Elég volt, ezen változtatni kell” – ismételték bemutatkozó kisfilmjeikben. Az Új Kezdet országos vezetőségében három megyénkbeli települési polgármester is helyet kapott. A párt négy alelnöke közül kettő megyénkbeli, Ambrus Gyöngyi, Kistokaj és dr. Pusztai-Csató Adrienn, Szentistván polgármestere is az alelnöki testület tagja, míg Üveges Gábort, Hernádszentandrás polgármesterét választmányi elnökké választották meg az Új Kezdetnél. Gémesi György azt is bejelentette, hogy május 8-án Miskolcon az oktatási rendszer megújításáról tartja első szakmai konferenciáját az Új Kezdet.

Miért van szükség rá?

Üveges Gábor Facebook-oldalán a következőket írta: „Új Kezdetre van szükség, ahol újra az ember lesz a legfontosabb, ahol nem félünk a valóságtól, mert ismerjük azt, ahol a teljesítmény és a hitelesség határozza meg a mindennapokat. Új Kezdetre van szükség, ahol becsülete van a jó szónak és az alkotásnak, szemben a 2017-ben divatos megbélyegzéssel, ellehetetlenítés és rombolás eszköztárával.”

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában