Helyi közélet

2017.03.23. 18:42

E-tábla, tabletek, S-penek a miskolci Smart Schoolban

Miskolc - Csúcstechnikával tanulhatnak a hátrányos helyzetű gyermekek a miskolci Smart Schoolban.

Miskolc - Csúcstechnikával tanulhatnak a hátrányos helyzetű gyermekek a miskolci Smart Schoolban.

A legkorszerűbb technikai eszközöket állította a hátrányos helyzetű gyermekek fejlesztésének szolgálatába az Ökumenikus Segélyszervezet és a Samsung Electronics Magyarország. Az elektronikus táblával, tabletekkel, S-penekkel (digitális tollakkal) felszerelt és szintén az adományból bebútorozott okostantermet a karitatív szervezet miskolci átmeneti otthonában élők mellett a környező iskolák diákjai is használhatják térítésmentesen. A fejlesztés része annak a közösségi nyitásnak, mely az Ökumenikus Segélyszervezet központjait országszerte jellemzi.

Közösségi tér

A fejlesztésről és az együttműködés részleteiről közös sajtótájékoztató keretében számoltak be tegnap az Ökumenikus Segélyszervezet és az adományozó cég képviselői.

Dr. Facskó István, a Samsung Electronics Magyarország elnöki tanácsadója köszöntőjében kiemelte: a miskolci gyerekek a Smart School okostantermével egy egyedülálló oktatási rendszert tudhatnak magukénak, mely bár a könyveket, a tanulást és a kemény munkát sosem fogják kiváltani, az integrációban és a digitális írás, olvasáskészség fejlesztésében lépéselőnyt jelent majd. Felelős nagyvállalatként ez a legfontosabb számunkra, tette hozzá.

Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója kifejtette: az Ökumenikus Segélyszervezet miskolci szociális és fejlesztő központjában nemcsak zárt, átmeneti otthon működik, hanem az elmúlt időszakban egy olyan közösségi tér is nyílt, mely az Avason élő, hátrányos helyzetű családoknak kínál esélyt a felzárkózásra. Az egészséges életmód támogatása érdekében a közelmúltban az avasi közösség által is használható ovifocipályát, valamint egy sószobát adtak át. Most pedig egy olyan oktatást segítő technikai fejlesztésben részesült a központ közösségi tere, mely új távlatokat nyit a hátrányos helyzetű gyerekek számára.

A fejlődés útja

Lévai Anikó, az Ökumenikus Segélyszervezet jószolgálati nagykövete elmondta, a miskolci intézmény indulásától fogva számos alkalommal járt az átmeneti otthonban, így alkalma nyílt végigkísérni azt a fejlődést, ami a segélyszervezet központját jellemzi. Az intézmény mára nemcsak országos jelentőségű szakmai műhellyé, hanem az Avas egyik fontos közösségi terévé vált. A jószolgálati nagykövet beszédében köszönetet mondott a Samsungnak, valamint Miskolc vezetésének a töretlen együttműködésért.

A rendezvényen jelen volt és örömét fejezte ki a megvalósult fejlesztés iránt Kriza Ákos, Miskolc polgármestere.

A sajtótájékoztatót követően az Avastetői Általános és Alapfokú Művészeti Iskola 6. osztályos diákjai vették birtokba a SMART School-tantermet, s a bemutató óra keretében már a digitális eszközök használatával tartott irodalomórát a tanáruk.


Megismerés és elfogadás

A SMART School nagy előnye, hogy új lendületet ad a kötelező tananyag feldolgozásához, a megszerzett tudást pedig rövidebb idő alatt, hatékonyan segíti elmélyíteni. A digitális eszközök és a SMART School-képzésben részt vett tanárok együtt képesek a diákjaikat teljesen új módszerekkel motiválni, játékos tanulással csapatmunkára inspirálni, egyben segíteni egymás megismerését és elfogadását, ez pedig egyik pillére lehet az integrációs munkának.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában