Helyi közélet

2017.03.23. 13:21

A vagány borász az Avalonban mutatkozik be

Miskolc - A Demetervin Pincészet borkülönlegességei mellé különleges menüsort álmodtak a séfek.

Miskolc - A Demetervin Pincészet borkülönlegességei mellé különleges menüsort álmodtak a séfek.

Az Avalon Ristorante nagy népszerűségnek örvendő borvacsoráinak köszönhetően már az ország számos borvidékére elkalandozhattak a vendégek. Ezúttal azonban mondhatjuk, hazaértek, hiszen péntek este fél nyolctól a mádi Demetervin Pincészet borait kóstolhatjuk meg az étteremben. A különleges mádi borokhoz ezúttal is az Avalon séfjei, Szepesi Gábor és Albók Gyula álmodtak ötfogásos menüsort. Egy kis ízelítő: Demetervin Furmint, amihez rákot, citrusokat kínálnak előételként. Demetervin Extra Brut pezsgő, ehhez házi kacsamellsonka jár. Főételként lazacpisztráng, pirított gnocchi kerül az asztalra, amihez Demetervin Szamorodnit kínálnak. De lesz bárány házi mustárral, ehhez Demetervin Úrágya fantázianevű bort szolgálnak fel. Desszertként pedig dupla élvezet: egy kis csoki, mazsola és a Demetervin Élvezet bora.

Tetovált szépségek

A mádi borokat Demeter Endre tulajdonos mutatja majd be, akit a vagány borász címmel is illethetnénk. Endre ugyanis nem az a fazon, aki a szokványos „borászimidzsbe” belepasszolna. Már az is szokatlan, hogy a széles körben legismertebb Demetervin borok elsősorban a fiataloknak szólnak, és extravaganciával társított lendületes ízviláguk sikeresen meg is tudta szólítani őket.

Legutóbb például azzal ütöttek egy nagyobb lyukat a konzervatív bormarketing sisakján, hogy egy tetovált szépségeket felvonultató versenyt szerveztek, és ott keresték meg a Délceg nevű boruk női arcát. Persze, már a bor címkéje sem hétköznapi, hiszen az azon látható motívum egy tetoválás részlete, pontosabban egy ősi motívum, amit a borász is visel magán több változatban is.

Joggal állíthatjuk, Demeter Endre egy olyan új nemzedéket képvisel a borászatban és ezen belül Hegyalján, amelyik képes lesz a jelenleginél szélesebb, forgalmasabb hidat verni a hagyomány és modernitás, a fiatalok és a borkultúra közé.

Extra brut pezsgő

A borvacsora borai közül fontos kiemelnünk a Demetervin 2014-es évjáratos extra brut pezsgőjét, amely 6 grammos maradékcukorral dicsekedő ital. A fele-fele arányban furmintból és hárslevelűből készülő pezsgő a mádi Kakas-, Betsek- és Danczka-dűlőkben fekvő Demetervin szőlőkből készülő alapborból származik.

Aki kedvet kapott a pénteki Demetervin borvacsorához, a 46/200-245-ös telefonszámon vagy az [email protected] címen foglalhat asztalt.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában