Helyi közélet

2017.03.27. 10:15

A településen élt, tanított, haláláig Szalonnán tevékenykedett

Szalonna - Felvette a helyi általános iskola Kalász László költő, pedagógus nevét, amelyet rendezvénnyel ünnepeltek.

Szalonna - Felvette a helyi általános iskola Kalász László költő, pedagógus nevét, amelyet rendezvénnyel ünnepeltek.

– A településen élt, itt tanított az iskolában, haláláig Szalonnán tevékenykedett, így régi terv volt már, hogy a József Attila-díjas költő nevét viselje az általános iskola – magyarázza Balogh Zsolt polgármester.

Szeptemberben vette fel az iskola a költő nevét, de a hivatalos ünnepségre február 3-án, Kalász László születésnapján kerülhetett sor, tudtuk meg Csehné Kovács Judittól, az iskola vezetőjétől. Jelen volt Bánné dr. Gál Boglárka, a megyei közgyűlés alelnöke, Székelyné Varga Mária Ágnes, a Kazincbarcikai Tankerület igazgatója, a költő pályatársai. Jánosi Zoltán irodalomtörténész professzor méltatta Kalász László munkásságát és Dinnyés József adott műsort megzenésített versekből és beszélt személyes ismeretségükről.

Kiállítást szerveztek az összegyűjtött relikviákból, amelyeket egy állandó vitrinben helyeznek majd el az iskolában a költészet napja alkalmából, azzal a gravírozott üvegtáblával együtt, amely a jeles alkalomra készül. De a névadó ünnepségen résztvevők megtekinthették a sárospataki általános iskolások rajzait is, amelyet a költő versei alapján készítettek egy pályázatra.

ÉM-HI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában