Helyi közélet

2017.03.30. 09:14

A nagy kaland minden egyes kilométere eladó

Miskolc - Hétfő hajnalban Norvégiába repül Szigetvári Eszter, onnan pedig irány a sarkvidék.

Miskolc - Hétfő hajnalban Norvégiába repül Szigetvári Eszter, onnan pedig irány a sarkvidék.

„Hahó, kedves ismerősök! Van köztetek valaki, aki ismer valakit, aki műholdas telefonok bérbeadásával foglalkozik, és örömmel támogatná a szánhúzós kalandomat azzal, hogy biztosít nekem 10 napra egy készüléket? Ha igen, ne tartsátok magatokban! 6 nap múlva indul a nagy kaland” – írta ki Facebook-oldalára a napokban Szigetvári Eszter. A rá váró nagy kalandról lapunk is beszámolt, a miskolci édesanya novemberben ugyanis még szavazatokat gyűjtött, hogy valóra válthassa álmát, azaz eljusson egy kutyaszános sarkvidéki túrára. Ezért indult el egy norvég sportruházati cég által meghirdetett versenyen, amelyre 12 országból nevezhettek, és az adott ország legtöbb szavazatot kapott indulója vehet részt a sarkvidéki kalandban.

A szavazás óta eltelt négy hónap, ez idő alatt Eszter edzésekkel, hegyi túrákkal próbálta felkészíteni magát az útra. Négy nap múlva pedig felszáll vele a gép, hétfő hajnalban Berlinbe, onnan Stockholmba, majd Norvégiába repül. Itt készítik fel a 26 fős csapatot arra, hogyan kell túlélni a sarkvidéket, hogyan bánjanak a szánhúzó kutyákkal, hogyan készítsenek ételt maguknak, hogyan építsenek sátrat.

Már célegyenesben

„Felfoghatatlan még számomra, hogy már a célegyenesben vagyok, még elképzelni sem tudom, mi vár rám. Csütörtökön még találkozom Balogh Ottóval, aki már több szánhúzóversenyen részt vett, ő majd ellát jó tanácsokkal” – árulta el Eszter.

A felkészülés mellett az elmúlt héten arra is szakított időt, hogy kislányával kettesben legyen. „Pár napra elutaztunk Franciaországba, ez szülinapi ajándéka is volt. Szerettem volna, ha a sarkvidéki utam előtt kettesben vagyunk. A lányom is nagyon izgul már, segít pakolni, együtt nézünk szánhúzós videókat. Szeretném, ha tisztában lenne vele, hova megyek, mit fogok ott csinálni, így talán könnyebben elviseli a hiányomat” – mondta Eszter.

Mint egy család…

A napokban beköszöntött a tavasz, de a miskolci édesanya most visszatér a télbe. Bár azt mondja, a hidegtől nem fél, mert már „csak” mínusz 10-20 fok van kint. „Az ismeretlen körülményektől jobban tartok. De a csapattal – Facebookon – már hónapok óta ismerkedünk, megosztjuk az érzéseinket, félelmeinket, gondolatainkat. Mára olyanok lettünk, mint egy család. Ez egyfajta biztonságot nyújt számomra” – tette hozzá Eszter. Aki ajándékkal is készül csapattársainak, ezért 25 mézeskalács már ott lapul a táskájában.

A legtöbb szavazatot kapott induló mellett a sportszergyártó cég minden országból választott plusz egy embert. Így Magyarországot Eszterrel együtt Őry István képviseli majd. „A cég azért őt választotta, mert úgy gondolták, ő készítette a legkreatívabb videót. István kitalálta, ne csak a saját örömünkre utazzunk, hanem segítsünk is, mégpedig a ritka betegséggel élő embereken és családjaikon. Ezért túránk minden kilométerét jelképes örökbefogadásra kínáljuk, 3000 forintos adományokért, hogy ezzel biztosítsuk a ritka betegek segélyvonalának, a Mentőöv Információs Központnak a működését” – tudtuk meg Esztertől. Örökbe fogadni ezen a honlapon lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában