Helyi közélet

2017.03.08. 20:19

A cél: óvni és erősíteni

Miskolc-Lillafüred - Nő a Partnerség címmel háromnapos konferenciát tartanak Lillafüreden.

Miskolc-Lillafüred - Nő a Partnerség címmel háromnapos konferenciát tartanak Lillafüreden.

A nőkről, a nők szerepéről szól a konferencia, melynek jelszava: együtt sikeresebben. A szervezője a Nő a Siker Alapítvány, melynek alapítója, Csöbör Katalin országgyűlési képviselő nyitotta meg a rendezvényt hangsúlyozva, partnerek szeretnének lenni minden olyan civil szervezettel, amely segíti a nők érdekérvényesítését, társadalmi szerepvállalását.

A nemek közti esélyegyenlőség az ENSZ fontos témaköre.” Bogyay Katalin

Harcolni kell

– Ha mi összefogunk és egymást támogatjuk, akkor sokkal erősebbek és sikeresebbek lehetünk. Szándékaink szerint ez egy konferenciasorozat első állomása, jövőre még több határon túli meghívottal, a V4-ek képviselőivel is szeretnénk együttműködni – mondta a képviselő.

Bogyay Katalin, Magyarország rendkívüli és meghatalmazott ENSZ-nagykövete előadásában elmondta, a XXI-ik század kihívása a nők jogaiért folytatott harc, ugyanis járványszerűen terjed a nők elleni erőszak.

– Azontúl, hogy a lányokat, asszonyokat meg kell óvni a fizikai bántalmazástól, a nemzetközi közösségnek sürgősen meg kell erősítenie a nőket gazdaságilag és politikailag. Nem lehet felhasználni a kultúrát, a hagyományokat vagy a társadalmi normákat arra, hogy megtagadják a női lakosságtól a nemzetközileg elismert emberi jogokat. Ez ellen harcolnunk kell – jelentette ki a nagykövet.

Hozzátette: a nemek közti esélyegyenlőség az ENSZ fontos témaköre, a tagállamok is fontos felelősséggel rendelkeznek ebben. Jelenleg tízből hét nő tapasztal meg testi vagy nemi erőszakot, több mint 600 millióan élnek olyan országban, ahol természetes a családon belüli erőszak, és kétmilliót kényszerítenek évente prostitúcióra vagy rabszolgamunkára.

A konferencia szerdán és csütörtökön folytatódik, az ország minden részéből és határon túlról, illetve számos területről érkező előadóval.

ÉM-HI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában