Helyi közélet

2017.03.24. 12:25

A Bükk mindig változik, ezért mindig érdekes

Bükkszentkereszt - Orliczki Attila örül, hogy dolgozhat és tehet lakóhelyéért, amit nagyon szeret.

Bükkszentkereszt - Orliczki Attila örül, hogy dolgozhat és tehet lakóhelyéért, amit nagyon szeret.

A fotózás autodidakta módon kezdődött: először kölcsönkaptam fényképezőgépeket. Ez 2008 környékén lehetett – emlékezett a kezdetekre Orliczki Attila. – Utána ment tovább a dolog és 2011-ben megvettem az első tükörreflexes gépemet, majd jött a többi felszerelés; szűrők, objektívek, vaku. Elkezdtem nagyon komolyan fotózni, részt vettem a bükkszentkereszti eseményeken. Nem csoda, hiszen ott élünk a Bükk tetején, a természet is adott volt. Így aztán rengeteg időt töltöttem fényképezéssel, napi szinten is sok-sok órát.

Van, hogy el is érzékenyülnek a hazai képeket látva." Orliczki Attila

Attila kipróbálta magát talán az egyik legnehezebb műfajban, a sportfotózásban is, így sportcsarnokokban és ralipályák mellett is dolgozott. A fotózás lassan az élete része lett, reméli, az is marad.

– Hogy mit jelent nekem a Bükk? – kérdezett vissza. – Mindent! Nagyon lokálpatrióta vagyok: Bükkszentkereszt, a Bükk és Borsod megye az én világom. Persze imádom a Tátrát is, de a Bükk mindig változik, ezért nem unalmas és mindig érdekes. A lételemem a lakóhelyem környéke, a Déli-Bükk és a fennsík nagy része is csodás. Sokszor rácsodálkozom, hogy nincs is szükség semmi másra, csak erre.

Orliczki Attila nem mellékesen Bükkszentkereszten önkormányzati képviselő évek óta. Ő a fotós, aki ezt a tudását adja a falunak, bármilyen esemény is van.

– Sok elszármazott bükkszentkereszti nézi és örül a fotóimnak. Van, hogy el is érzékenyülnek a hazai képeket látva – mondta. – Ez jó, mert látják, hogy van hová hazajönniük.


A munkája a hobbija

Orliczki Attila 1982. július 4-én született Miskolcon, de tősgyökeres bükkszentkereszti. A miskolci középiskolai évek után a túravezetés és a fotózás felé fordult, 2010 óta lakhelye önkormányzati képviselője. “A képviselő testület számára fontos a turizmus, ám egyről a kettőre nem lehet egyik pillanatról a másikra eljutni.” – fogalmazott. “Tervünk volt, hogy olyan rendezvényeket szervezzünk Bükkszentkereszten, amelyek megyei szinten is megállják a helyüket. Ezt elértük, most viszont már a hétköznap érkező vendégeknek is programot tudjunk nyújtani. Talán szerencsés vagyok, hiszen a munkám a hobbim.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában