Helyi közélet

2017.02.23. 20:15

Világhírű zenészek érkeznek Miskolcra

Miskolc - A tavasz is a rendkívüli hangversenyek jegyében telik a szimfonikusoknál.

Miskolc - A tavasz is a rendkívüli hangversenyek jegyében telik a szimfonikusoknál.

A zenei évad első felében is színes koncertprogrammal várta a közönséget a Miskolci Szimfonikus Zenekar, a következő hónapokban pedig újabb különleges hangversenyekkel kedveskedik a társulat a zenekedvelő közönségnek. Szerdán sajtótájékoztató keretében ismertette Szászné Pónuzs Krisztina, a Miskolci Szimfonikus Zenekar ügyvezetője, milyen világhírű művészekkel és karmesterekkel találkozhatunk a következő hetekben. Március 13-án Várdai István gordonkaművész lesz a szólistája a Tűzvarázs bérletes hangversenynek. Ő jelenleg a legtöbbet foglalkoztatott gordonkaművész a világon. Egy német mecénástól pedig nemrég egy Stradivari-gordonkát kapott használatra, ami a világon egyedülálló, jelezte az ügyvezető. Az est karmestere a szintén világhírű Marco Balderi lesz.

Március 13-án Várdai István lép fel Miskolcon." Szászné Pónuzs Krisztina

Béremelés

Az április 24-ei koncertet eredetileg Kocsis Zoltán vezényelte volna, de ő már nem lehet közöttünk, ezért ezt az estet emlékhangversennyé alakította át a zenekar, melynek karmestere Kovács János lesz.

Továbbra is kiváló az együttműködés a Balázs Győző Református Líceum és a szimfonikusok között. Március 5-én a Kodály-emlékév alkalmából Kodály Zoltán: Háry János daljátékának keresztmetszetét adja elő a zenekar, a képi megjelenés, a tánc és a próza pedig a líceum pedagógusainak, diákjainak a munkája.

Március 14-e és 20-a között Angliában, Nottinghamben vendégszerepel a zenekar egy része, ahol egy szentpétervári balettegyüttest fognak kísérni. Május végén pedig Kassán lépnek fel a szimfonikusok, hiszen több évtizede kiváló az együttműködésük a Kassai Filharmonikusokkal.

Két fontos bejelentés is elhangzott a sajtótájékoztatón. A zenekar művészei 20 százalékos béremelésre számíthatnak a jövőben, aminek nagyon örülnek, hiszen 4 éve nem növekedett a bérük. Júliusban pedig rendhagyó esttel lepik meg a közönséget. A Hooligans együttessel közös szuperprodukció van kilátásban.

- ÉM-HE -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában