Helyi közélet

2017.02.18. 21:24

Vastag Csaba: Együtt a közönséggel

Miskolc - A rajongókkal való közvetlen kapcsolat a legfontosabb az énekes számára.

Miskolc - A rajongókkal való közvetlen kapcsolat a legfontosabb az énekes számára.

Vasárnap a Beche­rovka Miskolci Kocsonya Farsangra is megérkezik a szerelem vándora, hiszen a Városház téri nagyszínpadon ad koncertet Vastag Csaba. A 2010-ben az X-Faktorban feltűnő énekes sikere azóta is töretlen, és nem csak a hölgyek kedvencének számít. A zenei színpad mellett más területen is megállja a helyét, hiszen feltűnt a Barátok köztben, táncolt a Szombat esti lázban és zsűrizett a Star Academyben is.

Hasznos év

– Nagyon hasznos év volt a 2016-os, kiadtunk egy albumot az év elején, nagyon élveztem a Star Academyben a zsűri szerepét, és rengeteg fellépésen találkozhattam a rajongókkal. Így azt is mondhatnám, hogy találkozós év volt, én pedig ennek nagyon örülök – mondja az énekes.

A beszélgetésünket megelőző napot is stúdióban töltötte, de ahogy mondja, a lemezkészítés számára nem egy időponthoz kötött folyamat, amelyet kötelességszerűen kellene végezni.

– Gyakorlatilag folyamatos a munka a stúdióban, amikor idő és lehetőség van rá. Készülnek a dalok, és ha úgy érezzük, hogy van megfelelő számú olyan szerzemény, amelyik minőségében és koncepciójában alkalmas egy album kiadására, akkor mondjuk azt, hogy elkészült – osztja meg a munkafolyamatot lapunkkal.

Hozzáteszi: az embert egy adott időszakban ugyanazok a dolgok foglalkoztatják, így ennek megfelelően készülhetnek a dalok azonos hangulatban. Az eddig rögzített dalok alapján azért kérdésünkre azt mondja, az év vége felé számíthatnak a rajongók az új albumra.

– A lemez ma már egy olyan identifikációs eszköz, ami megmutatja: ez vagy te. Nem azért készül, hogy az előadó keressen rajta, nem is igen lehet, vagy ha mégis, akkor azt érdemes visszaforgatni. Persze emellett az is fontos egy kiadvány kapcsán, hogy a dalok üzenetei el tudjanak jutni az emberekhez.

Csaba szereti a szabadtéri koncerteket, így egy olyan téli rendezvénytől sem riad vissza, mint amilyen a kocsonyafarsang. Mint mondja: egy ilyen fesztiválon egyébként sem fázik senki, hiszen az emberek folyamatos mozgásban vannak, az előadók pedig a zenéjükkel gondoskodnak róla, hogy se a színpadon lévők, se a rajongók ne érezzék a hideget.

Vastag Csaba a koncerteken egyébként is igyekszik minél közelebb lenni a közönséghez. Nem ritka, hogy néhány dal erejéig lemegy a színpadról, hogy testközelből találkozzon rajongóival. Kíváncsiak voltunk rá, a miskolci közönség is számíthat-e ilyen kontaktusra.

– Ez nem egy kötelező vagy előre betervezett eleme a koncerteknek, de ha jó a hangulat és megfelelő a környezet, vagy éppen a rendezvény jellege megengedi, akkor ezt szívesen megteszem. Meglátjuk, hogyan alakul majd vasárnap Miskolcon – mondja mosolyogva. – A koncert lényege számomra, hogy együtt tudunk lenni a közönséggel, ők is részesei az egésznek interaktív módon, nem csak arról szól, hogy mi a zenekarral ott állunk a színpadon.

Csaba azt is elárulja, hogy nagyon szereti a kocsonyát, így komoly dilemmába fog kerülni vasárnap, ugyanis, ha tehetné az összes fajtát megkóstolná. Miskolcról és a megyéről pedig nagyon jó véleménnyel van.

– Az itteni koncertek országszerte híresek, minden fellépő szerint nagyon vendégszeretőek az emberek és szeretnek bulizni, ezt pedig én is megtapasztaltam az elmúlt években. Remélem, hogy a koncert után lesz lehetőségem minél több farsangozóval találkozni is – teszi hozzá.

ÉM-HI


Élő közvetítés a Miskolci Kocsonya Farsangról egész hétvégén: 9 koncertet akkor is megnézhettek, ha épp nem vagytok ott a helyszínen!

Péntek délután a megszokott karneváli felvonulással elkezdődött az idei Becherovka Miskolci Kocsonya Farsang, amelyen három napon keresztül koncertek és színes programok sokaságával várja a szórakozni vágyókat.

A 2017-es Becherovka Miskolci Kocsonya Farsang programjai

Miskolc - A hét végén ismét minden a kocsonyáról szól majd Miskolc belvárosában, hiszen újra megrendezik a Becherovka Miskolci Kocsonya Farsangot. Negyvennél több fellépő és majd’ kétszáz faház biztosítja azt, hogy se program nélkül, se éhen ne maradjon az, aki kilátogat a farsangra a három nap alatt.

MVK: Változik a közlekedés a Miskolci Kocsonya Farsang idején

Miskolc - Összefoglaltuk a Miskolci Kocsonya Farsang idején érvényes villamosközlekedést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában