Helyi közélet

2017.02.13. 12:25

Új boltot nyitnak Karosban

Karos - Az önkormányzat kft.-je fogja üzemeltetni a helyiséget.

Karos - Az önkormányzat kft.-je fogja üzemeltetni a helyiséget.

Akármennyire is ross­z szokás a dohányzás, sokan képtelenek arról leszokni. Hogy a fiatalkorúakat minél jobban megpróbálják távol tartani a cigarettázástól, ezért a törvények értelmében jó ideje már csak a nemzeti dohányboltokban lehet hozzájutni a dohánytermékekhez, ahol 18 év alattiakat nem szolgálnak ki.

Már azokon a településeken, ahol vannak nemzeti dohányboltok.

Helyi kezdeményezés

– Karosban eddig nem üzemeltetett senki nemzeti dohányboltot – tudtuk meg Dakos Jánostól, Karos polgármesterétől. – A kormány felhívta a figyelmünket arra, hogy nekünk is lehetőségünk lenne ilyen üzletet nyitni. A karosi önkormányzat korábban létrehozott egy kft.-t, amely jelenleg a karosi Honfoglalás Kori Látogatóközpontban lévő büfét üzemelteti. Úgy döntöttünk, ez a kft. a közeljövőben egy nemzeti dohányboltot is létrehoz és működtet. A szükséges engedélyek már megvannak, a helyiség is adott, ezért semmi akadálya annak, hogy február 15-én szerdán, ünnepélyes keretek között is átadjuk a helyieknek a település legújabb üzletét.

ÉM-BG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában