Helyi közélet

2017.02.05. 19:41

Sérült madarat mentettek Edelényben

Edelény - Egy lábán sérült és repülésképtelen ölyvet mentettek meg az elpusztulástól az edelényi rendőrök és egy helyi lakos.

Edelény - Egy lábán sérült és repülésképtelen ölyvet mentettek meg az elpusztulástól az edelényi rendőrök és egy helyi lakos.

Telefonon tett bejelentést a rendőrségre 2017. február 3-án 13 órakor egy edelényi nő, hogy a lakásuk közelében az úttesten egy mozdulatlan, de még élő ragadozó madarat talált, amit otthonába vitt.

A járőrök a bejelentő lakásához mentek, ahol átvették az ölyvet, amelynek a lábán sérülés volt, a szárnyát nem mozgatta, de még mutatott életjeleket.

A rendőrök a madarat az Edelényi Rendőrkapitányságra vitték, ahol az egyik meleg helyiségben helyezték el és megitatták. Ezek után megérkezett az időközben értesített Természetvédelmi Őrszolgálat egyik munkatársa, aki elmondta, hogy a madár egy egerészölyv, amit ő is megvizsgált, majd további ellátása céljából elszállított.

- Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában