Helyi közélet

2017.02.13. 08:14

„Miskolc depressziós városból lett az ország egyik motorja, húzóereje”

Miskolc - A bál tombolája bevételét a BOKIK és a Lions Club a Miskolci Autista Alapítványnak ajánlották fel.

Miskolc - A bál tombolája bevételét a BOKIK és a Lions Club a Miskolci Autista Alapítványnak ajánlották fel.

A BOKIK és az Első Miskolci Lions Klub az idén is a miskolci Zenepalotában rendezte meg közös, hagyományos farsangi jótékonysági bálját az elmúlt hétvégén szombaton. A bálozókat Bihall Tamás, a BOKIK elnöke, valamint dr. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke köszöntötte.

– Tizenhatodik éve tartjuk ezt a rendezvényt, és mondhatom, hogy Miskolc és a megye életében megszokottá vált – hangsúlyozta megnyitójában Bihall Tamás. – Minden számunk, minden elemzésünk azt mutatja, hogy a gazdasági pálya erőteljes és növekedő lesz. Sok munka és felelősség a vállalkozásokat vezetni, ugyanakkor segítsünk azokon az embertársaikon, akik erre rászorulnak.

Ezt szolgálja az is, hogy az Első Miskolci Lions Klubbal közösen ajánlották fel a miskolci autisták számára a bál jótékonysági tombolája bevételét. A BOKIK elnöke hozzátette, hogy a kamara igyekszik a hagyományokat, a kapcsolatokat ápolni.

– Sokadszorra adatik meg, hogy itt lehetek, de mindig óriási megtiszteltetés – ezt már dr. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke mondta a bálozóknak. – Nem udvariasságból mondom, de Miskolc, amit az elmúlt másfél–két évtizedben csinált, az példaértékű az országban. Egy depressziós városból lett az ország egyik motorja, egyik húzóereje. Ehhez kellettek az alkatrészek. Ezen az úton az itteni vállalkozások és a kamara meghatározó volt.

A díszvendég

Hagyományosan mindig egy város a bál díszvendége: a 2017-es rendezvényen Zemplén fővárosát köszönthették az egybegyűltek, így ezután Sátoraljaújhely polgármestere, Szamosvölgyi Péter mondta el gondolatait.

– Köszönöm, hogy Sátoraljaújhely lett a díszvendége ennek a bálnak. Nekünk ez nagyon fontos, mert egy lehetőség arra, hogy városunk értékeiről szóljunk – mondta a városatya, majd beszélt a 755 esztendős városról, annak történelméről, a rebellis kuruc vidékről, Kossuthról, az 1920-as trianoni traumáról, melyet talán a mai napig nem hevert ki a város. – Volt egy időszak, amikor úgy hívták, Fényes Újhely: elsőként volt villanyvilágítás, víz- és szenny­vízvezeték, macskaköves utcák, színházat és pénzügyi palotát építettünk.

A polgármester beszélt többek között az 1990 óta megépült elkerülő útról, városközpontról, jégcsarnokról, mászófalközpontról is, amely a legnagyobb az országban.

– Tíz éve 40 ezer látogatója volt a városnak, most 240 ezer ez a szám, ám ha minden jól megy, pár év múlva háromszor-négyszer nagyobb lesz. Haladunk előre, várjuk önöket! – fogalmazott Szamosvölgyi Péter.

A BOKIK díjai

A bál egyik fénypontja a kamarai elismerések átadása. Három kategóriában négy díjazott vehette át az elismeréseket. A BOKIK Támogatói Díját kapta Kopátsy Sándor közgazdász, a BOKIK tiszteletbeli tagja. Vállalkozói Díjat vehetett át Szentiványiné Kosik Edit egyéni vállalkozó, a Kispipa Halászcsárda tulajdonosa és Gurzóné Kormány Emese, a sárospataki Borsa Hungary Gyümölcsédesség Kft. ügyvezetője. Cégvezetői Díjban részesült Radnay Lajos és Farkas János, a sátoraljaújhelyi CERTA Kft. tulajdonos ügyvezetői.

A vacsora előtt a Lions Clubok nevében Koleszár Péter mondott köszöntőt, majd a díszvendég Sátoraljaújhely mutatkozott be „Újhelyi Kincsestár” címmel, és mutatta meg értékeit. A bál jótékonysági tombolájának bevételét a BOKIK és a Miskolci Lions Klubok ezúttal a Miskolci Autista Alapítványnak ajánlották fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában