Helyi közélet

2017.02.18. 11:41

Két lábbal áll a földön a miskolci énekesnő

Miskolc - Jól énekel, jól kommunikál és már mentorál is Simon Fruzsina, aki fellép a Miskolci Kocsonya Farsangon.

Miskolc - Jól énekel, jól kommunikál és már mentorál is Simon Fruzsina, aki fellép a Miskolci Kocsonya Farsangon.

Helyi fellépőkben sem szűkölködik majd az idei Becherowka Miskolci Kocsonya Farsang. Így színpadra lép például szombaton negyed négykor a tehetséges, fiatal miskolci énekesnő, Simon Fruzsina is az Erzsébet téren. A mindössze 24 éves tehetség máris szép eredményeket ért el, gyönyörű hangja és attraktív előadásmódja miatt pedig sokan hallgatják szívesen.

Zenész családból

Már gyerekként magába szívta Simon Fruzsina a zene szeretetét, hiszen zenész családban nőtt fel, a szülei zenepedagógusok. Mondhatnánk, így nem csoda, hogy zenészi, énekesi karrier felé indult, de a négy testvér közül csak ő kezdett ezzel komolyabban foglalkozni. Már kicsi korától tanult énekelni és zongorázni is, a színpadon a mai napig is szívesen kíséri magát.

Fruzsina megfordult több tehetségkutatóban is, így 2011-ben A zene az kell című megyei versengés abszolút győztese lett. Következett 2012-ben a Miskolc város hangja verseny, ahol a döntőig jutott, de 2014-ben az X-Faktorban is sikerült a táborig eljutnia. Leginkább zongorakísérettel szeret énekelni lírikus magyar és angol dalokat saját feldolgozásban, 2015-ben pedig megalakult jazzzenekara Elegant Jazz Band néven. Ugyanakkor úgy gondolja, hogy érdemes több lábon állni, így a tanulást sem hanyagolja el, a Miskolci Egyetem magyar és kommunikáció és média szakos hallgatója.

– Abszolút jó volt a tavalyi év, annak ellenére is, hogy az egyetem, a magánéleti változások egy kicsit háttérbe szorították az éneklést, de nincs ezzel semmi baj, ennek most így kellett lennie. De így is elmondhatom, hogy sok felkérést, ajánlatot kaptam és lehettem szép számmal színpadon – meséli Simon Fruzsina.

Az év vége kifejezetten pörgősre sikerült, több jótékonysági fellépést is elvállalt és belekóstolt egy másik világba is: az egyik országos tévécsatornán futó életmód magazin műsorvezetője lehetett több adás erejéig.

– Nagyon örülök, hogy belekóstolhattam a tévézésbe, hiszen ez már korábban is érdekelt és a tanulmányaimhoz is kapcsolódik.

Miskolc és musical

Októberben ismét részt vett a Musical és Miskolc gáláján, ami ezúttal is nagy siker volt, ám az énekesnő már nem kezdő tehetségként lépett színpadra, hanem a fiatalokat mentorálhatta.

Az idei tavasz még a tanulásról szól, hiszen Fruzsina államvizsgára készül, de nagy tervei vannak az énekléssel is. Új dalokkal készül és ismét szeretne nekifutni az Euróvíziós Dalfesztivál válogatójának, amelyen 2014-ben már egyszer részt vett. A hosszú távú tervek között szerepel egy saját énekstúdió, ugyanis a zenepedagógus szülők hatására ő is nagyon szívesen foglalkozna gyerekekkel.

– A leginkább azonban a saját énekesi karrieremre szeretnék jelenleg koncentrálni, tervezek idén egy önálló koncertet újra, tavaly ugyanis nem volt ilyen és sokan hiányolták, de én is szeretném – teszi hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában