Helyi közélet

2017.02.02. 20:31

Jótékonysági gálaestre invitálnak a művészek

Miskolc - A megyei kórház fülészetének ajánlják fel koncertjük bevételét a szervezők.

Miskolc - A megyei kórház fülészetének ajánlják fel koncertjük bevételét a szervezők.

A Miskolci Nemzeti Színház nagyterme ad otthont annak a nagyszabású jótékonysági koncertnek, amelynek teljes bevételét a B.-A.-Z. megyei kórház fül-orr-gége és nyaksebészeti osztályának ajánlanak fel a szervezők, hogy egy új, közel 30 millió forint értékű, 2016-os fejlesztésű UHD endoszkópos toronnyal gazdagodhasson a részleg.

A szervezők – és egyben előadók – a „Miskolciak Miskolcért” jeligével fogtak össze, mert szakmájukból kifolyólag tudják, mekkora kincs a hallás. A koncert március 5-én, vasárnap délután 5 órától lesz.

A műszer segítségével hallásjavító fülműtéteket, koponyaalapi és endoszkópos orrmelléküreg műtéteket lehet majd végezni felnőtt- és gyermekkorban egyaránt. A berendezés használatával lerövidülhet a gyermek és felnőtt betegek ápolási és műtéti ideje, de jelentősen csökkenhet a műtétet követő fájdalom is. Többek között ezért állt a kezdeményezésük mellé a Magyar Rákellenes Liga is.

Az első felvonásban Fekete Nándor orgonaművész új, „Zene a képekben” című fotóvetítéssel egybekötött összművészeti látványkoncertje látható-hallható, a hangzásról Európa legmodernebb szállítható koncertorgonája gondoskodik. A hangversenyen a közönség a zenéhez időzített művészi fotókat láthat a kivetítőn, a fotósorozat elkészítésé K. Orosz Ila fotóművészt kérte fel az orgonaművész és egyben a koncert szervezője.

A második rész

A második felvonásban pedig a miskolci születésű Boncsér Gergely (a Magyar Állami Operaház énekese), Jancsó Dóra és Varga Andrea színművész, valamint a Reflex zenekar szórakoztatja a közönséget. A jótékonysági koncertre jegyek kettő-, három-, illetve négyezer forintos áron kaphatóak január 15-től a színház jegyirodájában.

A belépőjegyek tombolaként is szolgálnak, így a gálaest szerencsés nézői ajándékban is részesülnek.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában