Helyi közélet

2017.02.12. 17:36

Időjárás-jelentés - 2017. február 12.

Budapest - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Budapest - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Időjárási helyzet Európában

Európa időjárását továbbra is két nagyméretű légköri képződmény alakítja. Középpontjával a Pireneusi-félsziget délnyugati része felett örvénylő ciklon hatására a kontinens nyugati partvidéke mentén felhős, helyenként esős az idő. A ciklon előoldalán áramló enyhe levegőnek köszönhetően Dél-Spanyolországban és Olaszország déli felén 14 és 19 fok közé melegszik fel délutánra a levegő. Ugyanakkor a szárazföld északi, északkeleti területeitől egészen délkeletre, Görögországig elnyúló magasnyomást még hideg levegő tölti ki. A leghidegebb Észak-Skandináviában, illetve Európa északkeleti határánál van, ahol a csúcsérték is csak -15 fok körüli. A Kárpát-medence az anticiklon délnyugati peremén helyezkedik el, napos és felhős, ködös területek egyaránt előfordulnak. Ebben az időjárási helyzetben lényeges változás hétfő estig nem valószínű, folytatódik a csendes, eseménytelen idő.

Várható időjárás az ország területén hétfő estig

A köd, illetve alacsonyszintű felhőzet a középső és keleti területeken éjszaka ismét terjeszkedik, illetve képződik. Északkeleten viszont már gyengén felhős vidékek is lesznek, valamint a nyugati határvidéket leszámítva a Dunántúlon is derült vagy gyengén felhős idő valószínű. Hétfőn legtovább felhős, párás, néhol ködös idő a középső országrészben lehet, másutt több órára kisüt a nap. Számottevő csapadék nem lesz, de a borult részeken néhol hószállingózás, éjszaka ónos szitálás előfordulhat. Többnyire gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és -8 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 0 és +6 fok között várható, a tartósabban ködös tájakon lesz a hidegebb.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában