Helyi közélet

2017.02.15. 16:17

Egy hétig nem járt a postás a pitbull miatt Legyesbényén

Méra, Legyesbénye - Júniusban érkeztek az első kutyusok Mérára, a település szociális szövetkezetén belül működő gyepmestertelepre.

Méra, Legyesbénye - Júniusban érkeztek az első kutyusok Mérára, a település szociális szövetkezetén belül működő gyepmestertelepre.

A napokban mi is ellátogattunk ide, mert legutóbb akkor jártunk erre, amikor még félkész állapotban voltak a kennelek. Mondhatni, jókor érkeztünk, mert épp egy kutyamentő alapítvány munkatársaival találkoztunk, akik 3 kis termetű ebet vittek magukkal. Szabóné Horváth Edit, az alapítvány egyik munkatársa elárulta: ő tulajdonképpen némettanár Sopronban. Úgy került az alapítványhoz, hogy szükség volt németül jól tudó emberre, mivel a menhelyekről, telepekről mentett kutyákat az ivartalanítás és kutyakozmetika után külföldön gazdásítják, főleg Svájcban. Az interneten keresztül tájékozódnak, hol vannak olyan állatok, melyeket a kutyára váró gazdák szívesen fogadnának.

A telep működéséről Medvéné Koi Krisztinától tudunk meg többet. Mint mondja, a törvény úgy rendelkezik, hogy a gyepmestertelepre szállított kutyákat 14 nap után elaltathatják, de nekik nem ez a céljuk. Ha van elég helyük, a kutyák több hónapokig is maradhatnak náluk. A céljuk az, hogy a szerződött településekről begyűjtsék a gazdátlan, kóborló, sokszor veszélyes állatokat, és gazdát találjanak nekik. Menhelyek, alapítványok és fajmentők szívesen viszik el a kutyusokat, utóbbiak a fajtisztákat keresik. Elmeséli: nemrég egy agresszív pitbull tartotta rettegésben Legyesbényét. Miatta egy hétig nem nyitott ki a bolt és a postás sem járt abba az utcába. Végül sikerült a pitbullt befogni és a telepre hozni. Nyár óta 101 kutyus érkezett a mérai telepre, közülük 74-et adtak örökbe.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában