Helyi közélet

2017.02.22. 16:16

Bemutatják a lakóhelyüket Bodrogkisfaludon

Bodrogkisfalud - Települési arculati kézikönyv készül Tokaj-­Hegyalján is.

Bodrogkisfalud - Települési arculati kézikönyv készül Tokaj-­Hegyalján is.

Az építészet és építésügy reformja új szemlélettel, a lakóközösségek bevonásával szeretné elérni, hogy régi és új épületeink harmonikusan illeszkedjenek a világörökségi történelmi tájba.

Fotókat várnak

Ennek egyik legfontosabb, gyakorlati megvalósulást segítő eszköze ehhez a településképi arculati kézikönyv, amely minden magyarországi településen el fog készülni 2017-ben.

A kézikönyv feltárja és ismerteti a településen belül jól elkülönülő egyes településrészek arculati jellemzőit és értékeit, majd egyfajta építészeti útmutatóként a településkép minőségi formálására vonatkozó ajánlásokat tesz.

– Olyan képes összeállítást szeretnénk az épített és a természeti környezetről, ami a közösség büszkeségeit, az igazán szerethető oldalát mutatja be – mondja a készülő bodrogkisfaludi könyvről Csicsek Dezsőné, a faluszépítő egyesület tagja. – A kézikönyv hosszú távon jelentősen befolyásolja a település életét, ezért kérjük a lakosság, a helyi szervezetek, lokálpatrióták részvételét a készítésében. Várjuk a fényképeket és az itt élők számára mindazon fontos, kedves helyi értékek megnevezését, amik a településképet pozitívan befolyásolják. Hogy miről szóljanak a képek? Építészeti értékek, utcaképek, fasorok, terek, szobrok, kerítések, előkertek, tornácok, kémények, ajtók, ablakok, vasalatok, kútházak, gólyafészkek, a homlokzat díszítései és részletképzései, mindezek szép példái. Jó minőségű kamerával és lehetőleg napos időben készített, nagy felbontású digitális fényképeket várunk a település teljes területéről. Minden képhez adják meg a készítőjének a nevét és a fényképezés időpontját, mert a kiválogatott, a kézikönyvbe bekerülő képek szerzőinek nevét a kiadványban feltüntetjük. A lakossági fórumon történt egyeztetés után véglegesen összeállított kézikönyvet a település képviselő-testülete fogadja el, majd teszi közzé a honlapon. A kézikönyv tartalma évről évre átvizsgálásra kerül, hogy naprakész legyen, így kövesse és segítse a szándékunk szerint kedvező településképi megújulást. Az adatgyűjtés e-mail-címe itt érhető el.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában