Helyi közélet

2017.02.20. 18:05

Az ötvenes évek Amerikája Ózdon

Ózd - Jótékonysági bállal segítik a helyi zeneiskolát a hangszervásárlási tervekben.

Ózd - Jótékonysági bállal segítik a helyi zeneiskolát a hangszervásárlási tervekben.

Az eddigi legnagyobb jótékonysági rendezvénnyel várják az ózdiakat és a környéken élőket a Forum Hungaricum Nonprofit Kft. által fenntartott Digitális Erőműben. A MaNDA-beruházás részeként megvalósuló épületben egy nagyszabású Jótékonysági Farsangi Estet tartanak február 25-én, szombaton. Dudás Viktória ötletgazda terveit az intézmény vezetése is támogatta, a program összeállításában pedig Dancsok Tamás, Eke István és Radovan Stijacic nyújtott komoly segítséget.

Helyi jelleg

– A Digitális Erőmű körül igyekszünk egy olyan erőteret kialakítani, amely megszólítja a városban és az Ózd környékén működő szervezeteket, köznevelési intézményeket, különféle csoportokat, a város iránt érző, tenni akaró vállalkozókat – fogalmazott a rendezvénnyel kapcsolatban Bojtos Zoltán, a Digitális Erőmű intézményvezetője. – Ebben az erőtérben kívánunk egy olyan együttműködési rendszert generálni, amely segítheti az ózdi fiatalokat, a tehetségeket gondozó iskolákat. Az országosan megfogalmazott feladataink mellett ugyanis lényegesnek tekintjük, hogy az Erőműben a helyi jelleg is domináljon, az ózdiak is magunkénak érezzék ezt a kultikus helyszínt.

Bojtos Zoltán hozzátette: ennek a tevékenységnek a fókuszában ezúttal az ózdi zeneiskola áll, mégpedig azért, mert az elmúlt időszakban ők is többször nyújtottak segítséget a MaNDA számára. Ráadásul a Tempó Ütőegyüttes olyan kiemelkedően tehetséges diákokból áll, akik a művészetükkel, a zenéjükkel hidat képeznek a kultúra és az emberek között, s jól jellemzi a képviselni kívánt szellemiséget és a kialakítani kívánt együttműködési rendszert. Az esemény szimbolikája az is, hogy az év elejétől a Digitális Erőmű új tempóban kapcsolódik be a város vérkeringésébe.

A program

Szombaton este hét órakor nyitják a kaput, nyolctól pedig a Bolyky Tamás Általános Iskola tanulói adják a nyitótáncot. Negyed kilenctől köszöntik a vendégeket, ezután pedig rögtön a Tempó Ütőegyüttes lép színpadra. 21 órától érkezik a Folk on 45 akusztikus duó, az est sztárvendégeként pedig a Hooligans énekesének, Ördög „Csipa” Tibornak a másik formációja, a Csipa és a Kisamerika szórakoztatja a közönséget.

– Az Olvasó színpadán egyszer már találkozhattak az ózdiak ezzel a formációval, de az egyéb elfoglaltságok miatt ennek a zenekarnak nagyon kevés a közös koncertje – tette hozzá Dancsok Tamás szervező. – Éppen ezért mindenkit arra biztatok, hogy jöjjön el a jótékonysági estre, mert igazi különlegességet fog látni. Az ötvenes évek Amerikája jön el a városba, jazz-, rock- és swingvilágslágerek formájában. A nagyszerű hangulat garantált, hiszen kiváló művészek szórakoztatják majd a közönséget.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában