Helyi közélet

2017.02.24. 18:50

Aktívan alkalmazott tudás jellemzi a diákokat

Miskolc - Pszichológusok és tanárok értékelték a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Fiatal Tehetség (FIT) Programjában részt vevő diákok félévi teljesítményét.

Miskolc - Pszichológusok és tanárok értékelték a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Fiatal Tehetség (FIT) Programjában részt vevő diákok félévi teljesítményét.

Az eredmények mind az ötödikesek és hatodikosok esetében kiemelkedőek: a FIT-es gyerekekre nagyobb tájékozottság és magabiztosság jellemző, mint hasonló korú társaikra. A tehetséges felső tagozatos diákoknak szóló, iskolán kívüli foglalkozásokat kínáló Fiatal Tehetség Program másfél éve indult útjára. A képzések két évfolyammal működnek az ország négy városában (Pécsett, Miskolcon, Szolnokon, Veszprémben), valamint tavaly ősztől már a fővárosban is.

„A fejlődés mértékét leginkább a hatodikosokon látjuk, hiszen ők már másfél éve részesei a programnak. Egyértelműen látszik, hogy a gyermekek bizonyos témakörökben jártasabbak, mint kortársaik, ami büszkeséggel és magabiztossággal tölti el őket. Ez kihat mindennapi élettevékenységükre is, hiszen a tanultakat beépítik és alkalmazzák a gyakorlatban: például a bolti vásárlások során, az internethasználattal kapcsolatban vagy épp a környezettudatos életvitel területén” – nyilatkozta Szűcs Izabella, a FIT Programot vizsgáló pszichológus.

„A diákok nemcsak passzív befogadói a tanultaknak, hanem aktívan alkalmazzák is azokat: a családban és az iskolában egyaránt beszámolnak élményeikről, ismereteikről. Sőt, azoknak a területeknek még utána is néznek, amik komolyabban felkeltették érdeklődésüket. A magas színvonalú oktatásnak köszönhetően könnyebben megértik az összefüggéseket és egyre több témához tudnak hozzászólni” – mondta dr. Madzinné Ortó Ildikó, a FIT Program miskolci régióvezetője.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában