2017.02.01. 19:44
A nap receptje: rakott csirkemellsteak
Debrecen, Legyesbénye, Miskolc, Nyíregyháza - Csak nézzen rá a képre. Meggyőztük, hogy érdemes kipróbálni?
Debrecen, Legyesbénye, Miskolc, Nyíregyháza - Csak nézzen rá a képre. Meggyőztük, hogy érdemes kipróbálni?
Hozzávalók:
Elkészítés:
Először összeállítjuk a gomba töltelékét, a gomba szárát is összevágjuk, és az is megy a töltelékbe. A gombakalapokat sózzuk és borsozzuk, megtöltjük őket és baconbe csomagoljuk. A csirkemellsteakekre – vastag aljú serpenyőben – kérget sütünk közepesen magas hőmérsékleten, oldalanként úgy 2-2 perc alatt.
A serpenyőben fűszerezzük őket. Cseréptálba szedjük a csirkemelleket, nyakon öntjük a sütőzsiradékkal és megrakjuk őket.
Hagyma, paprika, gomba, koktélparadicsom sorrendben, majd betakarjuk baconnel. Erre következik a kicsit tömörített, durvára reszelt sajt. Végül a rakott csirkemellek közé rendezzük a töltött gombákat. 200 Celsius-fokra előmelegítjük a sütőt és grill/forró levegő programon sütjük, amíg a sajt barnulni kezd.
- Hugya Sándorné, Legyesbénye -