Helyi közélet

2017.02.16. 13:54

A nap receptje: farsangi szelet

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Farsangi édesség, ami nem fánk? Igen, létezik ilyen.

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Farsangi édesség, ami nem fánk? Igen, létezik ilyen.

Hozzávalók:

Tészta:

  • 25 dkg vaj
  • 30 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 db tojás
  • 2 evőkanál cukor
  • Töltelék:

  • 25 dkg cukor
  • 25 dkg őrölt mandula
  • fél kávéskanál őrölt fahéj
  • 5 dkg mazsola
  • 1 citrom reszelt héja
  • Elkészítés:

    A tésztához valókat összedolgozzuk, háromszor nyújtjuk a tésztát, ezután két egyenlő részre osztjuk. A cukorból kevés vízzel sűrű szirupot főzünk, majd a töltelék többi részét hozzáadjuk. A tészta egyik részét kinyújtjuk és a tepsibe rakjuk, erre kerül a töltelék, majd a másik kinyújtott tészta. A tészta tetejét tojássárgájával megkenjük, villával megszurkáljuk és forró sütőben sütjük. Felszeletelés előtt vaníliás cukorral meghintjük és tálaljuk.

    - Molnár Béláné, Miskolc -

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában