Helyi közélet

2017.01.31. 11:27

Készenlétben a Hóügyelet - Ha kell, a gépek számát is növelik Miskolcon

Miskolc - Az önkormányzat tulajdonában és kezelésében lévő közutak szórásán kedd reggeltől 2 munkagéppel dolgozik a Miskolci Városgazda. Amennyiben szükséges, növelik a munkagépek számát. A közterületeken 350-en végezhetnek kézi hóeltakarítást.

Miskolc - Az önkormányzat tulajdonában és kezelésében lévő közutak szórásán kedd reggeltől 2 munkagéppel dolgozik a Miskolci Városgazda. Amennyiben szükséges, növelik a munkagépek számát. A közterületeken 350-en végezhetnek kézi hóeltakarítást.

Kedd hajnaltól a magasabban fekvő városrészekben alászórással készül a havazásra a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. Hóügyelete. Amennyiben szükséges, növelik a síkosságmentesítésben részt vevő munkagépek számát.

A hóeltakarításnál és síkosságmentesítésnél elsőként a nagy forgalmú közösségi közlekedéssel érintett utak, a magasabban fekvő városrészekben lévő autóbuszvonalak gépi szórása és 5 cm lehullott hómennyiség felett ekézése, kotrása kezdődik meg. Továbbra is elsőbbséget élvez a rendőrségtől, a mentőktől, a katasztrófavédelemtől, valamint a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. járművezetőitől érkező kérések teljesítése. Ez után kerülhet sor a mellékutakra, gyűjtőutakra és a meredek vagy forgalmasabb mellékutcákra.

A közterületek és villamos-, valamint buszmegállók kézi síkosságmentesítését közfoglalkoztatási program keretében dolgozó munkatársakkal és a társaság tulajdonában álló 5 db kisgéppel szintén a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. végzi. Itt a forgalmasabb gyalogátkelőhelyek, lépcsők, rámpák takarítási munkái, valamint a villamos- és buszmegállók síktalanítása jelent elsőbbséget. Amennyiben szükséges, 350-en végeznek hóeltakarítási munkát a város közterületein kedden, szerdán és csütörtökön is.

Az önkormányzati parkolók gépi-kézi takarítására is készül a Városgazda Kft.

A közösségi közlekedésről friss információt továbbra is az MVK Zrt. Facebook oldalán talál.

A Hóügyelet fogadja a lakossági bejelentéseket a 06-70-685-2000 telefonszámon vagy a [email protected] címen, de arra kérjük a bejelentőket, legyenek figyelemmel arra, hogy a katasztrófavédelem, mentők, rendőrség jelzései, valamint a nagy forgalmú utak és a magasabban fekvő városrészekben lévő autóbuszvonalak kapnak elsőbbséget a munka során!

Mindenkit arra kérünk, hogy téli útviszonyoknak megfelelően közlekedjen!

- Pásztor Imre, Kommunikációs- és PR vezető, Miskolc Holding -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában