Helyi közélet

2017.01.17. 11:24

Több volt a baleset, de nem a hó a fő gond

Miskolc - Súlyos sérülés nem volt, de sok sérültet elláttak.

Miskolc - Súlyos sérülés nem volt, de sok sérültet elláttak.

Mintegy 20–25 százalékkal nőtt meg a hétvégén a betegforgalom az osztályon, tudtuk meg dr. Urbán Ferenctől, a B.-A.-Z. Megyei Kórház és Egyetemi Oktatókórház Traumatológiai Osztályának osztályvezető főorvosától.

– A nagy hideg beállta óta főleg fagyásos sérülésekkel, kihűlésekkel láttunk el hozzánk érkező betegeket, az elmúlt három napban pedig megnőtt a baleseti sérülések, törések, ficamok száma – mondta el az osztályvezető főorvos. A hétvégén több mint negyven sérült érkezett a kórházba törésekkel, közülük 35-en szorultak műtétre, vagy kórházi felvételre. Dr. Urbán Ferenc szerint ez a szám, illetve a betegforgalom-növekedés még nem nevezhető extrémnek és súlyos baleset miatt sem kellett beteget fogadniuk.

– Hóesés után megnő a balese­tek száma, de jellemzően ilyenkor az emberek felkészültebbek, odafigyelnek, az idős emberek nem mozdulnak ki otthonról, valaki a családból, ismerősök közül bevásárol nekik, így elkerülik, hogy balesetet szenvedjenek – magyarázza a főorvos.

Más a helyzet akkor, amikor a hó olvadni kezd, majd visszafagy és csúszóssá válnak az utak, járdák, illetve, ha ónos eső esik. Ez már felkészületlenebbül éri az embereket, és ilyenkor nagyobb számban érkeznek a traumatológiára sérültek, mint hóesés után az osztályvezető tapasztalata szerint.

ÉM-HI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában