Helyi közélet

2017.01.29. 16:14

Serpenyőbe került a besenyői disznó

Szirmabesenyő - Csak a röfi nem örült, hogy szombaton Röfi Napot tartottak Szirmabesenyőben.

Szirmabesenyő - Csak a röfi nem örült, hogy szombaton Röfi Napot tartottak Szirmabesenyőben.

A Szirmabesenyői Szirmay-kastély udvarán felállított sátorban fergeteges a hangulat. Malacfüllel felvértezett asszonyok táncolnak és énekelnek, a talpalávalót az Agyagbanda húzza.

Sül a kolbász, fogy a pálinka, megállapítjuk, jó helyen járunk, a III. Besenyői Röfi Napon.

A reggel látvány-disznóvágással kezdődött majd a kolbásztöltő versenybe benevezett csapatok láttak munkához. A Kulcs Magazin csapatának remekét mi is megkóstolhatjuk. Muskotályos házikolbász, árulja el ínyencségük nevét Német Sándor, a csapat egyik tagja.

Mint mondja, a jó kolbász titka a jó fűszerezés és a megfelelő arányok. Mindezt egy kis muskotályos borral tették még pikánsabbá. Kiderül: versenyen kívül is rendszeresen töltenek kolbászt, legközelebb szarvashús lesz az alapanyag.

Riportunk a hétfői Észak-Magyarországban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában