Helyi közélet

2017.01.21. 08:24

Megrovás az ózdi polgármesternek – becsületsértés, rágalmazás

Miskolc, Ózd - A Miskolci Törvényszék jogerős ítéletet hozott rágalmazás miatt Janiczak Dávid ellen.

Miskolc, Ózd - A Miskolci Törvényszék jogerős ítéletet hozott rágalmazás miatt Janiczak Dávid ellen.

Janiczak Dávid, Ózd polgármestere nem sokkal megválasztása után saját közösségi oldalán azt állította, hogy a korábbi fideszes kabinetvezető a négyéves ciklusban több mint ötvenmillió forintot „vett fel, költött el”. Ugyanezt az Ózdi Városi Televízió közéleti műsorában is megismételte, amiért Vitális István bírósághoz fordult, mert úgy ítélte meg, hogy a polgármester nagy nyilvánosság előtt gázolt a becsületébe a valótlan állításokkal.

Az Ózdi Járási Bíróság Janiczak Dávidot bűnösnek találta folytatólagosan elkövetett rágalmazás vétségében, amiért egy év próbára bocsátja. A Miskolci Törvényszék másodfokon az ítéletet megrovásra változtatta meg.

Bocsánatot kért

Janiczak Dávid az ítélethozatal után a közösségi oldalán a közvetkező posztot tette közzé: „Elismerem, hogy megsértettem Vitális István jó hírnevét azzal, hogy egy 2014. december 2-án közzétett Facebook-bejegyzésemben és ezt követően az Ózdi TV „Apropó” című műsorában megalapozatlanul állítottam, hogy Vitális István az előző önkormányzati ciklusban több mint 50 millió forint közpénzt keresett meg, illetve költött el. Az érintettől ezúton is bocsánatot kérek!”

Vitális István elégedetten nyugtázta a Miskolci Törvényszék ítéletét, ő is a politikusi oldalán szólt az eseményekről. A korábbi fideszes, jelenleg független önkormányzati képviselő röviden így fogalmazott: „A mai napon jogerősen visszakaptam a becsületemet. Köszönöm mindenkinek, akik az elmúlt két évben mellettem álltak.”

Azt egyelőre nem tudni, hogy az ügynek polgári peres úton lesz-e folytatása.

- ÉM-ME -


Szövevényes a lehallgatási ügy az ózdi polgármester körül

Ózd - Vannak, akik azt állítják, hogy Janiczak is lehallgatott. A polgármester ezt nem ismeri el.

 

 

 

Vitális kontra Janiczak: alulmaradt az ózdi polgármester

Ózd - Az Ózdi Járásbíróság első fokon bűnösnek mondta ki Janiczak Dávidot rágalmazás vétségében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában