Helyi közélet

2017.01.02. 11:25

Csendes volt az alsódobszai év

Alsódobsza - Alsódobszán egyáltalán nem gond a munkanélküliség.

Alsódobsza - Alsódobszán egyáltalán nem gond a munkanélküliség.

„Hogy milyen évet zártunk 2016-ban? Talán az a legjobb szó rá, hogy csendeset” – mondta lapunk érdeklődésére Bűdi Károly, a település polgármestere.

Egyre többen költöznek ki hozzánk, szerencsés helyen fekszünk. Bűdi Károly

Virágos falu

Ha valaki tavasztól őszig bármikor végigmegy Alsódobszán, azt látja, mindenütt virágok vannak, amíg csak a szem ellát.

– Folyamatosan dolgozunk a parkosítási programon – mondja Bűdi Károly. – Több ezer rózsát és tulipánt ültettünk ki a faluban, hiszen ez már önmagában is jelentősen javítja a település képét. Önmagában azonban ez még nagyon kevés lenne, hiszen hiába a látvány, ha nincs, aki gyönyörködjön benne. Szerencsére elmondhatjuk, egyre kevesebb az üresen álló ház Alsódobszán. Egyre többen költöznek ki hozzánk, mert nagyon szerencsés helyen fekszünk. Szerencs és Miskolc is nagyjából egyforma közelségben van, így aki szeretne csendes, nyugodt környéken élni és ebben a két városban kapott munkát, az szívesen költözik hozzánk. Sokan nem vásárolnak, hanem építkeznek, ami azért jó, mert úgy tűnik, nem csupán mi tartjuk élhető településnek Alsódobszát. Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy az önkormányzatnak nem az okoz gondot, hogy milyen munkát adjon a közfoglalkoztatottaknak, hanem az, hogy összesen három embert tudnék alkalmazni foglalkoztatási programokra, mert mindenkinek van munkahelye, biztos egzisztenciája, ezért nem azon gondolkoznak, hogy kellene elhagyni a települést boldogulást keresve.

Hiányzik a közösségi tér

Azért nem csupán büszkeségre van oka az önkormányzatnak, de a problémáik így sem túl nagyok.

– A környék legjobb óvodájával és alsó tagozatos iskolájával rendelkezünk, a környékről sokan hozzánk hordják a gyerekeiket – mondja Bűdi Károly. – Elkelne hozzá egy tornacsarnok, ami egyúttal közösségi térként is szolgálna a falubeli rendezvényekre. Ezt eddig még nem sikerült megvalósítanunk, de nem adjuk fel a reményt. Emellett vannak még terveink, amire pályázunk, ezek közé tartozik a középületek felújítása, a csapadékvíz elvezetése és a sportpályát is szeretnénk rendbe tenni.

ÉM-BG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában