Helyi közélet

2017.01.16. 08:59

A szigorított behajtást finomhangolni kellene a miskolci főutcán

Miskolc - Mi van akkor, ha a főutcán hibalehárításra van szükség? Mit lehet ilyen helyzetben tenni?

Miskolc - Mi van akkor, ha a főutcán hibalehárításra van szükség? Mit lehet ilyen helyzetben tenni?

A főutcai behajtás szigorítása szükséges volt, de nem átgondolt – jelezte lapunknak egy olvasónk, aki az egyik Széchenyi utcai társasházban lakik. Történt ugyanis, hogy a napok óta tartó mínuszban elfagyott a házuk vízvezetéke, emiatt nem volt víz az egész épületben.

Intézkedett, de…

A közös képviselő segítségét kérték, aki azonnal intézkedett, de a vízvezeték-szerelő, főutcai behajtási engedély nélkül nem tudott bemenni a Széchenyi utcára. Az önkormányzatnál próbáltak ideiglenes engedélyt kérni, de azt a választ kapták, erre nincs mód. Illetve azt tanácsolták, a szakember használja a sárga villogót, de az neki nem volt.

„Szakemberhiány van, örülünk, ha találunk egy szerelőt, nem tudunk úgy válogatni, hogy van-e sárga lámpája vagy nincs” – panaszolta a neve elhallgatását kérő lakó.

Várjuk a választ

– A rendeletnél finomhangolás­ra lenne szükség, hiszen az nem állapot, hogy vis maior esetekben, hibalehárítás miatt sem hajthat be valaki a főutcára – tette hozzá.

Megkerestük az önkormányzatot, kíváncsiak voltunk, valóban előfordulhat ilyen, illetve, hogy mi a megoldás hasonló esetben, tervezik-e ideiglenes behajtási engedély bevezetését. Kérdéseinkkel még szerdán kerestük meg a hivatal, de választ nem kaptunk.

Baleset után szigorítás

Tavaly áprilisban szigorította a főutca rendjét a város, ennek volt része volt a főutcai behajtási engedélyek felülvizsgálata is. A szigorítást az is indokolta, hogy tavaly februárban egy sportautó okozott balesetet a Széchenyi utcán.

Kovács László Csaba, a Miskolci Önkormányzati Rendészet vezetője lapunknak korábban elmondta, az elmúlt időszakban, mióta a szigorítások életbe léptek 600 esetben intézkedtek a Széchenyi utcán.

Eddig 470 közigazgatási bírságot szabtak ki, közel 14 millió forint értékben.

ÉM-NSZR


Zöld oszlopok állják el az utat Miskolc belvárosában

Miskolc - A kapualjakat, a mellék­utcákat is le­zárta a város.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában