2017.01.26. 12:58
A nap receptje: sajtkrémrolád
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza, Szendrő - Nem biztos, hogy mindenki ismeri, de higgyék el, nem bánják meg, ha kipróbálják.
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza, Szendrő - Nem biztos, hogy mindenki ismeri, de higgyék el, nem bánják meg, ha kipróbálják.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A tojássárgákat a cukorral fehéredésig keverjük, hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport, és a kemény habbá vert fehérjékkel lazítjuk. Nagy méretű tepsibe simítjuk, és 180 fokos sütőben kb. 12 perc alatt megsütjük. Langyosra hűtjük, a sütőpapírral szorosan felcsavarjuk és kihűtjük. A habtejszínt kemény habbá verjük, hozzáadjuk a porcukrot, a mascarponét, a reszelt citromhéjat, és összekeverjük. A kakaós piskótát kicsavarjuk, megkenjük a krém felével, feltekerjük, majd kívülről is bekenjük a krém másik felével.
- Béres Bertalanné, Szendrő -